Υπάλληλος χτύπησε 16χρονη στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο εργαζόμενος τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό
Μια 16χρονη τρόφιμος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων της Πάτρας έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης από εργαζόμενο του ιδρύματος, προκαλώντας την αντίδραση της διοίκησης του Κέντρου που έθεσε τον εργαζόμενο σε αναστολή εργασίας και έλαβε μέτρα για να προστατευτεί το παιδί.
Το περιστατικό έγινε πριν από περίπου ένα δεκαήμερο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η 16χρονη φέρεται να ζήτησε να φάει κάτι άλλο από το φαγητό που ήταν προγραμματισμένο να σερβιριστεί. Ο εργαζόμενος δεν έμεινε σε λεκτική αντιπαράθεση, αλλά φέρεται να χτύπησε το κορίτσι στα πόδια και το πρόσωπο, τραυματίζοντας την τρόφιμο στο στόμα, όπου ακολουθεί θεραπεία με σιδεράκια στα δόντια.
Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκου Σταθακόπουλου, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και αποφασίστηκε να γίνει σχετική καταγγελία στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, δεδομένου ότι ο φορέας έχει την ευθύνη για την επιμέλεια του παιδιού. Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, αλλά η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον εργαζόμενο μέσα στο χρονικό πλαίσιο του αυτοφώρου. Συντάχθηκε όμως δικογραφία και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της στο ποινικό σκέλος της.
Επίσης, σε διοικητικό επίπεδο ο εργαζόμενος τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου, το οποίο θα πρέπει να κοινοποιήσει στη διοίκηση του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων την απόφασή του πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που έχει επιβληθεί στον εργαζόμενο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Αιφνίδιος θάνατος 42χρονου επαγγελματία οπλίτη και πατέρα δύο παιδιών στη Σύμη

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News