«Υπάρχει ένας εφησυχασμός, δυστυχώς η πανδημία είναι ακόμη εδώ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεθαίνουν περίπου 40 άνθρωποι την ημέρα
Υπάρχει ένας εφησυχασμός, δυστυχώς η πανδημία είναι ακόμη εδώ, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν», Σπύρος Πουρνάρας.
Τόνισε ότι οι θάνατοι αυξάνονται λέγοντας ότι δυστυχώς είμαστε στους σαράντα περίπου ημερησίως με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι ηλικιωμένοι με διάφορα νοσήματα με τις σημερινές συνθήκες. «Σαράντα νεκροί είναι πολλοί, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε» είπε χαρακτηριστικά
Μιλώντας για την πανδημία ο κ. Πουρνάρας είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα: « η παραλλαγή ΒΑ5 της Ο η οποία επικρατεί σήμερα ξεφεύγει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό της ανοσιακής απάντησης και το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι έχουμε μικρό ποσοστό τέταρτη δόσης.
Εξήγησε ότι τώρα οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν πάρα πολύ. και είπε ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή με τις μάσκες και τις αποστάσεις. «Να μην τους αγκαλιάζουμε να μην τους φιλάμε χωρίς λόγο και να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση γιατί οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί ενώ και τα νοσοκομεία άρχισαν να φορτίζονται πάρα πολύ, όχι οι ΜΕΘ τόσο – αν και υπάρχει μια άνοδος και στις μονάδες- αλλά οι Παθολογικές Γενικές Κλινικές Covid έχουν μεγάλη πίεση κι είναι ακόμα Ιούλιος».

Δείτε ακόμα:  Στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα η εντυπωσιακή Κέιτ Μπόσγουορθ

Newsroom | Pireas News