Υπάρχει γονίδιο για την απιστία; Τι συμβαίνει με την συντροφική και συζυγική πίστη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης απαντά στο αιώνιο ερώτημα
Οι ερωτικές σχέσεις αποτελούν ένα μόνιμο θέμα συζήτησης στις παρέες. Κάποιοι έχουν αναρρωτηθεί αν υπάρχει γονίδιο απιστίας; Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι υπάρχει ένα γονίδιο που οφείλεται στην τάση για χαμηλότερη προσκόλληση σε ένα άτομο.
Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης απάντησε στο αιώνιο ερώτημα στην εκπομπή «Ελένη» του Mega και τόνισε πως είναι δικαίωμα του καθενός μας να έχει ένα πιστό σύντροφο.
Η συντροφική και συζυγική πίστη ικανοποιεί την ανάγκη μας να νιώθουμε ασφαλείς, αφού έχουμε ως σημείο αναφοράς το σύντροφό μας .
Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι το 93,1% των γυναικών και το 91,8 των ανδρών παντρεύονται μέχρι τα 49. Συνεπώς φαίνεται ότι θεωρούν την μονογαμία ως κορυφαία αναπαραγωγική στρατηγική.
Ωστόσο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα νούμερα ανδρών και γυναικών που απιστούν. Πιο συγκεκριμένα, 3/10 άνδρες που παντρεύονται απιστούν και 2/10 γυναίκες. «Τα νούμερα αυτά δεν είναι μεγαλύτερα από προηγούμενα χρόνια, οπότε δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο των καιρών», όπως συμπεραίνει ο κ. Δημητριάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, μπορεί να είναι η περιέργεια ή η τόνωση του «εγώ». Βάσει του δεύτερου λόγου, η απιστία είναι συχνή όταν ξεκινάει μια νέα δεκαετία της ζωής.
Επιπλέον, οι άνδρες φαίνεται να απιστούν και για ένα ακόμη λόγο, καθώς θεωρούν την απιστία πολιτισμικά αποδεκτή για το φύλο τους. Τα δύο φύλα αξιολογούν εντελώς διαφορετικά την απιστία. Οι γυναίκες εκλαμβάνουν ως απιστία την ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων ή τη συναισθηματική σύνδεση με ένα άλλο άτομο πέραν του συζύγου τους .
Οι άντρες, αντίθετα, θεωρούν απιστία τη σωματική κι όχι τη συναισθηματική. Όσοι πάντως υποκύπτουν σε αυτή μία φορά, συνήθως το επαναλαμβάνουν και στο μέλλον.

Δείτε ακόμα:  Συνταγματικές κρίνει ο Άρειος Πάγος τις διπλές περικοπές αποδοχών υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

 

Newsroom | Pireas News