ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Υπάρχει παγκόσμια κλιματική απορρύθμιση»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πρέπει να κάνουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό συνειδητοποιούμε το πού πάμε»
Για τις καταστροφές που βιώνει η χώρα μας από την φονική κακοκαιρία Daniel μίλησε το πρωί του Σαββάτου (9/9) ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας. «Υπάρχει παγκόσμια κλιματική απορρύθμιση» τόνισε και εστίασε στα προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού.
Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει η τεχνική γνώση ώστε να απομειώσουμε τις επιπτώσεις. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την Ελλάδα γιατί ό,τι γίνεται επηρεάζει και την Ελλάδα. Πρέπει και επιβάλλεται να βρούμε όλους τους εγκλωβισμένους, συμπάσχω απόλυτα σε αυτή τη διαδικασία».
«Πριν ξεκινήσουμε τις κριτικές πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μία κλιματική απορρύθμιση σε όλον τον πλανήτη. Να δούμε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα που επηρεάζουν τον πλανήτη επηρεάζουν και τη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Τι πρέπει να γίνει;
«Πρέπει να κάνουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό συνειδητοποιούμε το πού πάμε. Αν δεν κάνουμε ανάλυση κινδύνων δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε παρά πέρα. Να δούμε με ποιον τρόπο θα αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας. Πρέπει να προσαρμοστούμε και μετά να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας», υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.
Μπορούμε να ζήσουμε κάτι χειρότερο;
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα, «τα δύσκολα έχουν περάσει. Σιγά σιγά η απορροή του Πηνειού μπορεί να γίνει με γρήγορους ρυθμούς και βοηθάει και ο καιρός. Συνεπώς θα υπάρχει εξάτμιση. Το ζωικό κεφάλαιο είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί. Οι καλλιέργειες θα ανακάμψουν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί σε 800.000 στρέμματα που κατακλύστηκαν μέσα στον κάμπο, σε αυτά έχουν αποτεθεί στρώματα λάσπης από άργυρο και άμμο.
Η αποκατάσταση του κάμπου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, είναι τεχνικό θέμα, πιστώσεων και θεμάτων που ορίζονται από γενικότερες διαδικασίες».
 

Δείτε ακόμα:  Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της Ειρήνης Παππά – Ποια ήταν η επιθυμία της

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News