Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αρχή του υποχρεωτικού εμβολιασμού φαίνεται ότι θα γίνει με υγειονομικούς και εργαζομένους σε γηροκομεία – Σκέψεις για τους εργαζομένους σε μέσα μαζικής μεταφοράς και εκπαιδευτικούς

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, κάτι που κατέδειξε με σαφή τρόπο χθες, Τρίτη, στις διαδοχικές του παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κυβέρνηση αναμένουν τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να καθιερώσουν την υποχρέωση εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται στους οίκους ευγηρίας.

Δείτε ακόμα:  Μετά την ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ μάζεψε άρον άρον τα περί προστίμου στους μαθητές η Μακρή-video

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της Επιτροπής, θα αποφασίσει με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό την Τρίτη ότι «το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας είναι ο διπλανός μας».

Δείτε ακόμα:  Δηλαδή τι θέλετε; Να μην διορίζει ο κάθε πολιτικός αρχηγός τους δικούς του για να τσεπώνουν 35.000 ευρώπουλα το μήνα;

Σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής θα δημοσιοποιηθεί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής η υποχρεωτικότητα θα αφορά καταρχήν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε γηροκομεία.

Στο τραπέζι, όμως υπάρχουν και σενάρια να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι εκπαιδευτικοί. Για τους εκπαιδευτικούς ο στόχος είναι να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού κατά τη νέα σχολική χρονιά τόσο εντός των σχολικών βαθμίδων όσο και στους κόλπους της οικογένειας.

Δείτε ακόμα:  Η «Δημοκρατία» εκθέτει Μητσοτάκη: «Για τένις με 9.135 νεκρούς»

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλη μία κατηγορία για την οποία εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν και έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» τις προσεχείς εβδομάδες και βεβαίως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Newsbomb.gr.

Newsroom | Pireas News