Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν μετά τους υγειονομικούς

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αρχή του υποχρεωτικού εμβολιασμού φαίνεται ότι θα γίνει με υγειονομικούς και εργαζομένους σε γηροκομεία – Σκέψεις για τους εργαζομένους σε μέσα μαζικής μεταφοράς και εκπαιδευτικούς

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, κάτι που κατέδειξε με σαφή τρόπο χθες, Τρίτη, στις διαδοχικές του παρεμβάσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κυβέρνηση αναμένουν τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να καθιερώσουν την υποχρέωση εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται στους οίκους ευγηρίας.

Δείτε ακόμα:  ΜΕΡΑ25: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της Επιτροπής, θα αποφασίσει με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό την Τρίτη ότι «το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας είναι ο διπλανός μας».

Δείτε ακόμα:  Καμία βάση το σενάριο για παράταση του lockdοwn έως τις 25 Απριλίου

Σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής θα δημοσιοποιηθεί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής η υποχρεωτικότητα θα αφορά καταρχήν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε γηροκομεία.

Στο τραπέζι, όμως υπάρχουν και σενάρια να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι εκπαιδευτικοί. Για τους εκπαιδευτικούς ο στόχος είναι να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού κατά τη νέα σχολική χρονιά τόσο εντός των σχολικών βαθμίδων όσο και στους κόλπους της οικογένειας.

Δείτε ακόμα:  Νέα πρόκληση "ΑΝΕΜΕΛΙΑΣ" από τον Κ. Μητσοτάκη που πίνει καφέ στο Da Capo του Κολωνακίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλη μία κατηγορία για την οποία εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν και έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» τις προσεχείς εβδομάδες και βεβαίως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Newsbomb.gr.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News