Υπολοχαγός Νατάσα: Σε ποια εκκλησία της Αττικής γυρίστηκε η διάσημη σκηνή με τα πολυβόλα

Υπολοχαγός Νατάσα: Σε ποια εκκλησία της Αττικής γυρίστηκε η διάσημη σκηνή με τα πολυβόλα

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια από τις πλέον εμπορικές επιτυχίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Η ταινία Υπολοχαγός Νατάσα προβάλλεται κάθε χρόνο στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Χαρακτηριστική είναι και η σκηνή με τα πολυβόλα έξω από την εκκλησία που γινόταν ο γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Πρόκειται για μια σκηνή που προκαλεί δέος κάθε φορά που την βλέπει κανείς ενώ η ερμηνεία του Σπύρου Καλογήρου είναι καθηλωτική. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι το πού βρίσκεται αυτή η εκκλησία και ποια είναι τελικά. Πρόκειται για μια εκκλησία που βρίσκεται στην Αττική.

Η ταινία αποτελεί ουσιαστικά την διήγηση (υπό μορφή σκέψεων) της Νατάσσας Αρσένη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) η οποία λείπει περισσότερα από 20 χρόνια από την Ελλάδα. Λίγο πριν επιστρέψει, επισκέπτεται το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Θυμάται τα χρόνια της κατοχής και το πώς είχε γνωρίσει τον συμφοιτητή της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ, ο οποίος έγινε υπολοχαγός των Ες Ες, παρόλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Ο Μαξ κυνηγούσε τον Ορέστη (Δημήτρη Παπαμιχαήλ), έναν αντάρτη τον οποίο Νατάσσα βοήθησε δύο φορές, μία στην Κωπαΐδα και μία στην Αθήνα και τελικά τον παντρεύτηκε.

Στο μυαλό της έρχονται ακόμη και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ αλλά και το τραγικό τέλος του Ορέστη από χέρια Ελλήνων ανταρτών οι οποίοι τον πέρασαν για Γερμανό.

Η εκκλησία που γυρίστηκαν τα εξωτερικά πλάνα της ταινίας Υπολοχαγός Νατάσα (γιατί τα εσωτερικά έγιναν άλλου) είναι ο Άγιος Βασίλειος στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βουλιαγμένης.

Δείτε ακόμα:  Στάση εργασίας σήμερα Μ. Τρίτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη εκκλησία με κήπο που αν την δει κανείς σήμερα, βλέπει ότι δεν διαφέρει πολύ από τις εικόνες που βλέπαμε στην ταινία.

Τα χαρακτηριστικά σκαλιά στα οποία στεκόταν το ζευγάρι με την Βουγιουκλάκη να έχει αιματοβαμμένο νυφικό και η αυλή που ήταν γεμάτη Έλληνες για να δώσουν το σύνθημα χτυπώντας τις καμπάνες, όπως αναφέρει το exploringgeece.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News