Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο δικηγόρος Χρήστος Σαλαλές- Στην Β Πειραιά

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο δικηγόρος Χρήστος Σαλαλές- Στην Β Πειραιά

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Ο Χρήστος Σαλαλές, διακεκριμένος δικηγόρος θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Και θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Β Πειραιά όπου ήδη δραστηριοποιείται συναντώντας φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Την περιοχή την ξέρει καλά αφού εκεί μεγάλωσε και ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, όπου έλαβε 15.776 ψήφους.

Ο Χρήστος Σαλαλές γεννήθηκε  στον Πειραιά. Μεγάλωσε στο Κερατσίνι και τελείωσε τα μαθητικά του χρόνια στο Γυμνάσιο Δραπετσώνας. Οι γονείς του, η μητέρα του Ειρήνη και ο πατέρας του Γιάννης Μικρασιατικής καταγωγής ήρθαν στο Κερατσίνι από τη Χίο για να βρουν καλύτερη τύχη.

Είναι δικηγόρος, με σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζονταν στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

Από μαθητής στα κοινά, στα 17 του εκλέχτηκε Πρόεδρος του Γυμνασίου. Στα 21 του στο όριο της εκλογιμότητας ηλικιακά οι συμπολίτες του τον εκλέγουν πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο Κερατσινίου, ανανεώνοντας την εντολή τους μέχρι το 1994. Στα 13 αυτά χρόνια δούλεψε για καλύτερη ποιότητα ζωής στο Κερατσίνι μέσα από την ανάπτυξη του Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Αθλητισμού.

Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου και αργότερα διευθυντής του Γραφείου του τότε Υπουργού Προεδρίας Αναστάση Πεπονή.

Η εμπειρία που απέκτησε ήταν ο λόγος του ορισμού του ως Νομάρχη Σερρών.

Στη συνέχεια εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά και Αναπληρωτής Νομάρχη. Αργότερα ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Παρέλαβε έναν ελλειμματικό Οργανισμό και τον παρέδωσε κερδοφόρο με πλούσιο κοινωνικό έργο ιδίως στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Ο Χρήστος Σαλαλές σημειώνει με έμφαση ότι δεν φανταζόταν ποτέ τότε ότι θα έλθει μια στιγμή που ένας Οργανισμός που προσέφερε στην Πατρίδα πλούτο θα ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής όπως ξεπουλήθηκε σήμερα.

Δείτε ακόμα:  ΜΕΡΑ25: Η βουλευτής Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα στηρίζει τους εργαζόμενους στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Φανατικός Ολυμπιακός έκανε το πάθος του εργασία ως Σύμβουλος της Διοίκησης της εταιρείας ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ του Ολυμπιακού . Το 2006, 15.776 πολίτες του Κερατσινιώτικου λαού τον εμπιστεύτηκαν ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μαχόμενος δικηγόρος.

 

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.