Υποβρύχιο drone στις έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου αγνοούμενου τουρίστα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ ισχυρά
Υποβρύχιο drone θα συνδράμει τις επόμενες ώρες στην επιχείρηση ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν κολυμπώντας με δύο φίλους του, παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.
Οι έρευνες παραμένουν, μέχρι στιγμής, άκαρπες και συνεχίζονται σε δύσκολες συνθήκες, καθώς αυτή τη στιγμή πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα, ενώ νωρίτερα επιχείρησε από αέρος ελικόπτερο. Το υποβρύχιο drone διαθέτει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας ΟΦΚΑΘ και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος της ομάδας Χρήστος Ράμμος, θα τεθεί σε λειτουργία μόλις υποχωρήσει η ένταση των ανέμων, ενώ η κάμερα του δίνει εικόνα σε βάθος 100 μέτρων και μετωπικά σε μήκος 30 μέτρων.
Ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αλέξης Λιάμος μίλησε στο ΑΠΕ για τις δυσκολίες της επιχείρησης, εξηγώντας πως τα πολύ δυνατά θαλάσσια ρεύματα σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες μετεωρολογικές συνθήκες ανοίγουν πάρα πολύ το πεδίο των ερευνών και αυτό αποδεικνύεται και από το πού εντοπίστηκε ο δεύτερος διασωθείς. Την εκτίμηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη εξέφρασε ο υπεύθυνος του Συλλόγου Φίλων και Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας Θεμελής Ιερισσιώτης, εξηγώντας ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ ο χθεσινός διασωθείς ενημέρωσε ότι ο φίλος του δεν ήξερε καλό κολύμπι.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την απολογία του πατέρα του νεκρού βρέφους στην ανακρίτρια

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News