Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Τρίτη (17/08) για αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
Αττική και Κύθηρα,
Εύβοια,
περιοχές Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας,
Ηπείρου,
Θεσσαλίας,
Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας,
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Δωδεκάνησα,
Βόρειο Αιγαίο
Ιόνιο

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου ? για Τρίτη 17/8:
? Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε #Αττική & #Κύθηρα, #Εύβοια, περιοχές #Στερεάς & #Δυτικής_Ελλάδας, #Ηπείρου, #Θεσσαλίας, Δυτ. & Κεντρ. #Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας & #Θράκης, σε #Πελοπόννησο, #Κρήτη, #Δωδεκάνησα, Βορ. #Αιγαίο & #Ιόνιο pic.twitter.com/HelLKteQzN
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 16, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε ακόμα:  «Δουλεύουμε για να αποδείξουμε ότι η αδελφή μου είναι αθώα»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News