ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ζήρεια: Το βουνό με το «μυθικό φυτό» που έδωσε ο Ερμής στον Οδυσσέα

Ζήρεια: Το βουνό με το «μυθικό φυτό» που έδωσε ο Ερμής στον Οδυσσέα

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Ίσως έχεις βρεθεί πολλές φορές στη Ζήρεια αλλά δεν ήξερες ότι το συγκεκριμένο βουνό θεωρείται ότι είχε το «μυθικό φυτό» που έδωσε ο Ερμής στον Οδυσσέα για να τον προστατέψει από τα μάγια της Κίρκης.

Τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, τρεχούμενα νερά, δάση και λίμνες συνθέτουν το σκηνικό.

Τον χειμώνα οι εικόνες είναι ακόμη πιο μαγευτικές όταν το βουνό ντύνεται στα λευκά.

Έχοντας υψόμετρο που αγγίζει τα 2374 μέτρα, η Ζήρεια αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου. Το όνομα του βουνού προέρχεται, σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία από την σλαβική λέξη «žir» η οποία σημαίνει βελανίδι. Αυτό, λοιπόν, που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι στο βουνό Ζήρεια φύτρωνε το μώλυ, ένα μυθικό χόρτο που λέγεται ότι είχε μαγικές ιδιότητες και το οποίο ο Ερμής έδωσε στον Οδυσσέα για να τον προστατέψει από τα μάγια της Κίρκης.

Μέσα σε ένα τοπίο από έλατα και δάση από διάφορα άλλα δέντρα, η Ζήρεια δεν είναι τυχαία ένας αγαπημένος προορισμός για εκατοντάδες επισκέπτες το χειμώνα. Το παιχνίδι στο χιόνι είναι εγγυημένο και οι στιγμές που θα νιώσεις ένα με τη φύση, επίσης.

Η περιοχή είναι γεμάτη από μοναδικά γραφικά χωριά τα οποία την άνοιξη είναι καταπράσινα και το χειμώνα ντύνονται στα λευκά.

Οι πανέμορφες και ξεχωριστές διαδρομές μέσα στη φύση αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους κάποιος επισκέπτεται την Ορεινή Κορινθία και γενικώς τη Ζήρεια, όπως αναφέρει το exploringgreece.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Κοιτάξτε λίγο τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες»

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News