Ζητήθηκε άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της από την ανακρίτρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας
Η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν σηματοδοτεί το τέλος αλλά, όπως όλα δείχνουν, την αφετηρία νέων εξελίξεων στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Και αυτό γιατί την ώρα που η 33χρονη έπαιρνε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Οι αρμόδιες αρχές βάζουν στο «μικροσκόπιο» τους το σύνολο των επικοινωνιών, τόσο των τηλεφωνικών όσο και στα social media, της κατηγορούμενης, την ηλεκτρονική αλληλογραφία της αλλά και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Κρίσιμο στην συγκεκριμένη έρευνα είναι να αναζητηθούν ενδεχόμενα ίχνη που θα οδηγούν στην προμήθεια της θανατηφόρας κεταμίνης ή άλλων «ύποπτων» ουσιών. Η 33χρονη αρνείται κατηγορηματικά ότι χορήγησε την ουσία κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα «δείχνοντας» τους γιατρούς, ωστόσο, ο ισχυρισμός της δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, που εκτίμησαν ότι τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν ικανά για να κριθεί προσωρινά κρατούμενη.
Η έρευνα, όμως συνεχίζεται με νέες ανακριτικές πράξεις. Με δεδομένο ότι η δικαιοσύνη έχει βάλει στο στόχαστρο της όχι μόνο το μοιραίο τέλος της 9χρονης αλλά και τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 7 μηνών, τα στοιχεία που πιθανολογούν ότι θα εντοπίσουν από τις άρσεις ευελπιστούν πως θα ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πλούσιο υλικό για την έρευνα καθώς οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, εντόπισαν και κατέσχεσαν 8 κινητά τηλέφωνα των οποίων τα δεδομένα θα ανακτηθούν ακόμη κι αν ήταν εκτός λειτουργίας. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν μια τηλεόραση smart, ένα laptop και ένα tablet τα οποία επίσης θα ελεγχθούν. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες αναζητήσεις θα κρίνουν και τα επόμενα βήματα σχετικά με το tablet που έχει ταφεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα.
Πλέον, η ανάκριση έχει μπει στο επόμενο στάδιο της και αναμένεται το κατώφλι της ανακρίτριας να περάσουν, προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες, γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάκρισης θα εξεταστούν πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και ο εν διαστάσει, πλέον, σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, ωστόσο, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί αυτοβούλως στην δικαστική λειτουργό καθώς έχει κάνει γνωστή την πρόθεση του να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Δείτε ακόμα:  Ενώπιον του ανακριτή για ομαδικό βιασμό ο ποδοσφαιριστής

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News