«Ζούμε από θαύμα» – «Είχαμε εγκλωβιστεί στην εκκλησία»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε»
Για τον εφιάλτη, που έζησαν στο Χαρτούμ, από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν έως ότου καταφέρουν να έρθουν στην Ελλάδα περιέγραψαν  οι αδελφές Αλεξάνδρα και Κατερίνα Καλημέρη. Εκείνες βρίσκονται μακριά από τον πόλεμο, ενώ η η χώρα καταρρέει.
Οι δύο αδελφές μίλησαν, στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί», για τις ημέρες εκείνες που παρέμεναν εγκλωβισμένες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ και για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια των Σουδανών να βρουν διέξοδο διαφυγής.
«Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.
«Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη.
Η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη έφτασαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι γονείς τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Γιατί δεν ανιχνεύτηκε κεταμίνη στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News