8 πράγματα που έμαθα διαβάζοντας τον Charles Bukowski

8 πράγματα που έμαθα διαβάζοντας τον Charles Bukowski

NEWS ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Charles Bukowski είναι ένας από τους πιο γνωστούς υπόγειους, σύγχρονους ποιητές. Μέχρι στιγμής, ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς και ποιητές που είχα την ευκαιρία να διαβάσω. Το έργο του Bukowski απεικονίζει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας, καθώς και την ευάλωτη και λιγότερο ρομαντική πλευρά.

Ο Charles Bukowski γράφει για τις δυσκολίες στη ζωή. Τα μυθιστορήματά του, τα διηγήματά του και η ποίησή του είναι ωμά και χυδαία. Η εικόνα του Bukowski για την ανθρώπινη κατάσταση είναι βαθιά και ειλικρινής με έναν τρόπο που λίγοι συγγραφείς καταφέρνουν να γράψουν. Μιλάει από την καρδιά χωρίς να ανησυχεί για τις απόψεις κανενός για το έργο του γιατί γράφει για τον εαυτό του. Για να μην ευχαριστήσει απαραίτητα τους αναγνώστες του. Ο Bukowski γράφει έντιμη πεζογραφία στον πυρήνα της.

«Υπάρχει ένα μπλε πουλί στην καρδιά μου που
θέλει να βγει,
αλλά του ρίχνω ουίσκι και εισπνέω τον
καπνό του τσιγάρου»

“Bluebird”, ποιήματα της τελευταίας νύχτας στη γη

Διαβάζοντας τα μυθιστορήματά του και τα βιβλία ποίησης τα τελευταία χρόνια, αυτά είναι τα κύρια πράγματα που έχω μάθει από την ανάγνωση του Charles Bukwoski:

1. Γράψτε για τον εαυτό σας
Μην αρχίσετε να γράφετε για να εντυπωσιάσετε κάποιον άλλο ή αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε τίποτα να πείτε. Ο Μπουκόφσκι είπε πάντα ότι θα έπρεπε να σας ξεσπάσει. Λοιπόν, γράψτε γιατί πρέπει.

Γράψτε αν αυτή είναι η μορφή τέχνης που προτιμάτε.

Πραγματικά, το μήνυμα είναι να κάνετε ό, τι θέλετε – για τον εαυτό σας. Μην ανησυχείτε για την εντύπωση των «σωστών ανθρώπων». Δημιουργήστε τέχνη για τον εαυτό σας και αφήστε τη να ρέει.

Δείτε ακόμα:  Η "Τελευταία Παράσταση" του Στυλιανού Ι. Μανουσάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια

2. Απλώς γράψτε
Μην σκέφτεστε υπερβολικά τη διαδικασία. Εάν έχετε κολλήσει, τότε γράψτε για να κολλήσετε και πώς είναι να μην ξέρετε τι να γράψετε. Γράψτε για γράψιμο ή θέλετε να γράψετε. Όσο γράφετε, αυτό είναι που έχει σημασία.

Αφήστε τη διαδικασία να ξεφύγει από εσάς. Όπως στον Βουδισμό και σε κάποιες μορφές τέχνης, όπως ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός, η κύρια πτυχή είναι η πράξη ή το ον.

Να είστε στη στιγμή και αφήστε το υποσυνείδητό σας να οδηγήσει για λίγο χωρίς να προσπαθήσετε να τελειοποιήσετε τα πάντα.

3. Δεν χρειάζεστε πολλά για να είστε άνετοι
Ζήστε και απολαύστε ό, τι έχετε. Ζήστε με τα μέσα σας.

Μην ανησυχείτε για την επιτυχία σας αμέσως. Φροντίστε την τέχνη σας και απολαύστε αυτό που κάνετε. Η επιτυχία δεν συμβαίνει εν μία νυκτί, οπότε να είστε ικανοποιημένοι με όσα έχετε, αλλά συνεχίστε να μεγαλώνετε και να βελτιώνετε την τέχνη σας.

4. Ο αγώνας και η δυσκολία μπορούν πραγματικά να είναι θετικά
Ο Charles Bukowski έγινε διάσημος συγγραφέας στα 50 του. Πολύς αγώνας που υπέμεινε από τη στιγμή που ήταν 18 ετών έως εκείνο το σημείο, τον βοήθησε να διαμορφωθεί ως συγγραφέας και ως άτομο.

Οι εμπειρίες μας μπορούν να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε και θα μπορούσαμε επίσης να δώσουμε κάποια έμπνευση για να επιστρέψουμε. Η εύρεση επιτυχίας προτού μπορέσετε να ζήσετε πλήρως τον κόσμο θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πλήρη ανάπτυξή σας κάνοντας τη ζωή εύκολη.

Ο αγώνας βοηθά να βάλουμε ό, τι είναι σημαντικό στην προοπτική.

5. Δεν πρόκειται ποτέ να πετύχετε για να πετύχετε
Επιστρέφοντας στην εποχή του Charles Bukowski. Δεν έγινε γνωστός συγγραφέας παρά μόνο αφού εγκατέλειψε το σκάφος για 10 χρόνια. Έφυγε από τη δεκαετία του στο Ταχυδρομείο και έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα από αυτήν την εμπειρία.

Δείτε ακόμα:  Παρουσίαση βιβλίου: "Οδηγός Σχολικής Προετοιμασίας για την Α΄ Δημοτικού" της Μαρίας Κυριαζή

Οι αρχικές προσπάθειες και η αποτυχία του Bukowski να γίνει συγγραφέας ως νεαρός τον έκανε να νιώσει ότι δεν θα πετύχαινε ποτέ. Αλλά όταν αποφάσισε να επιστρέψει σε μια τέχνη που ήταν πάντα δική του, βρήκε επιτυχία.

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να πετύχετε ή να λάβετε οποιαδήποτε αναγνώριση. Αλλά αν σας αρέσει αυτό που κάνετε, δεν είναι αδύνατο να κάνετε κάτι υπέροχο από αυτό.

6. Μην αφήσετε την απόρριψη να σας ωθήσει να σταματήσετε
Η πρώτη δημοσιευμένη ιστορία του Charles Bukowski είχε τον τίτλο «Aftermath of A Lengthy Rejection Slip». Η αποτυχία αρχικά πρέπει να είναι θετική και να μάθουμε κάτι. Η αποτυχία θα σας ωθήσει να θέλετε να δοκιμάσετε ξανά έως ότου το κάνετε σωστά. Μαθαίνουμε μέσω δοκιμής και σφάλματος.

Ο Bukowski απέδειξε ότι θα μπορούσατε να πετύχετε αν συνεχίσετε να προσπαθείτε. Παρόλο που τον πήρε περίπου μια δεκαετία μετά τη διακοπή της γραφής για να επιστρέψει, προσπάθησε ξανά. Δεν εγκατέλειψε εντελώς γιατί ήξερε ότι το γράψιμο ήταν το πραγματικό του κάλεσμα.

Συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να πετύχετε. Κοιτάξτε την απόρριψη και την αποτυχία ως ευκαιρία να μάθετε και να μεγαλώσετε. Εξετάστε πού πήγε στραβά ή τι θα μπορούσατε να βελτιώσετε και να το κάνετε. Είτε ξεκινάμε διάφορες επιχειρήσεις είτε εμείς σε ένα πράγμα, η αποτυχία μας βοηθά να αναπτυχθούμε.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αποτυχία αλλά μάλλον να το αγκαλιάσουμε.

7. Η ανάγνωση μεγάλων συγγραφέων θα βελτιώσει τη δική σας γραφή
Ο John Fante ήταν συγγραφέας Charles Bukowski που θαυμάζονταν πολύ. Μέσα από τον Κάρολο τον ανακάλυψα και μια σειρά από άλλους συγγραφείς και ποιητές.

Δείτε ακόμα:  Αλμπέρ Καμύ: Τα 49 διαχρονικά αποφθέγματα του

Η ανάγνωση συγγραφέων που ήταν εκεί που θέλετε να είναι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την τέχνη σας. Διαβάζοντας συγγραφείς που ήρθαν πριν από εσάς, μπορείτε όχι μόνο να αναπτύξετε την τέχνη σας, αλλά και να επεκτείνετε τις ιδέες σας για το πώς μπορούν να γραφτούν ιστορίες και προτάσεις.

Η εξέταση επιτυχημένων ατόμων μπορεί να μας βοηθήσει να μας παρακινήσει και ακόμη και να μας δώσει ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε.

8. Αγκαλιάστε τη μοναξιά
Η ποίηση και η πεζογραφία του Τσαρλς για το να είμαι μόνος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι το να είμαι μόνος μου είναι μερικές φορές καλό. Αντί να είμαστε κάτι που φοβόμαστε, το να είμαστε μόνοι πρέπει να αγκαλιάζονται και να αξιοποιούνται.

Η χρήση της μοναξιάς μπορεί να μας οδηγήσει να κάνουμε τα πράγματα στα οποία θέλετε να εργαστείτε. Η μοναξιά μας επιτρέπει επίσης να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να εξετάσουμε τον εαυτό μας. Η ενδοσκόπηση μας βοηθά να αναπτυχθούμε γιατί μας αναγκάζει να δούμε τα ελαττώματα μας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites