Αυτό είναι το νέο ωράριο – Αναλυτικά οι κανόνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και πότε ξεκινά η εφαρμογή του
Αλλάζουν σε λίγες ημέρες οι ώρες κοινής ησυχίας, με το χειμερινό ωράριο να τίθεται σε εφαρμογή και να μας συνοδεύει έως τις 31 Μαρτίου.
Ειδικότερα, η αλλαγή στο ωράριο θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την 1η Οκτωβρίου.
Όπως προβλέπει η Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας για τη χειμερινή περίοδο διαμορφώνονται ως εξής:
15:30 έως 17:30 και 22:00 έως 07:30
Ώρες Κοινής Ησυχίας: Τι προβλέπουν οι κανόνες
Κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:
Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Δείτε ακόμα:  «Πόλεμος» για τη διαθήκη του ηθοποιού – Εμφανίστηκε κι άλλη ιδιόχειρη

Newsroom | Pireas News