Άκυρο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου-Ποιοι "αδειάσαν" την Κεραμέως

Άκυρο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου-Ποιοι “αδειάσαν” την Κεραμέως

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άκυρο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου: Παρόλο που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υποστήριξε ότι ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Ιανουαρίου, ένας – ένας οι ειδικοί την αδειάζουν.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLIPSIS, Αθηνά Λινού φάνηκε ιδιαιτέρως επιφυλακτική στο άνοιγμα των σχολείων τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Όπως αποκάλυψε μελέτη της Αυστρίας, ανατρέπει όσα ήταν γνωστά έως τώρα. Σύμφωνα με αυτήν, στα σχολεία παρατηρείται μεγάλος αριθμός μετάδοσης.

Πάντως η ίδια προτείνει ότι για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία μεγάλη βοήθεια θα ήταν τα rapid test, για τα οποία θα μπορούσε να γίνονται τυχαία.

Την αναγκαιότητα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιανουαρίου επεσήμανε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως επισήμανε, αν ανοίξουν νωρίτερα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αναζωπύρωση του ιού.

Παράλληλα σημείωσε ότι μέχρι την ίδια μέρα θα πρέπει να παραταθεί και το lockdown.

Στο ίδιο πλαίσιο εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι αυτή η παράταση του απαγορευτικού είναι επιβεβλημένη ώστε να φτάσουμε στο στόχο των 500 ημερησίων κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί πριν λίγες ημέρες και δύο ακόμη επιστήμονες:

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είχε θέσει την προϋπόθεση της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών. σχετικά με την άρση περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες,

Ενώ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας είχε δηλώσει ότι «αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία».

Δείτε ακόμα:  Νεκρή από αναθυμιάσεις ηλικιωμένη

Τέλος, η κυβέρνηση, μετά το πάθημα με το δεύτερο κύμα που δεν περίμενε, τώρα δηλώνει σε όλους τους τόνους,
ότι είναι έτοιμη για το τρίτο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο.

Με ανοιχτά σχολεία, είναι, προφανώς, λίγο δύσκολο…

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites