Άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση Εντερικής Ισχαιμίας στην Ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά

Άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση Εντερικής Ισχαιμίας στην Ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση από τον  Διευθυντή της Ενδοσκοπικής Μονάδας Πειραιά Δρ Σταύρο Καρακατσάνη

Γυναίκα ασθενής 34 ετών, επισκέφθηκε το ιατρείο μας με συμπτώματα κοιλιακού άλγους, διάρροιας και απώλειας αίματος από το ορθό. Ο ιατρός Σταύρος Καρακατσάνης θέλοντας να διερευνήσει περαιτέρω την περίπτωση της, πρότεινε στην ασθενή την άμεση διενέργεια ορθοσκόπησης (ενδοσκοπικός έλεγχος του κατώτερου μέρους του παχέος εντέρου – ορθού και σιγμοειδούς – ο οποίος γίνεται χωρίς μέθη και με την εφαρμογή δύο υποκλισμών).

Κατά την ενδοσκοπική πράξη παρατηρήθηκαν διαβρώσεις στο σιγμοειδές και ο ιατρός πρότεινε την επέκταση του ελέγχουμε προώθηση του ενδοσκοπίου μέχρι το περιφερικό τμήμα του εγκαρσίου, προέβη δηλαδή σε Αριστερή Κολονοσκόπηση με τη συναίνεση και μέχρι το σημείο ανοχής της ασθενούς. Ο περαιτέρω έλεγχος κατέδειξε ερυθρότητα του βλεννογόνου του εντέρου, οίδημα και λευκωπό επίχρισμα από όπου έλαβε βιοψίες.

Η κρίση του ιατρού αποδείχθηκε απολύτως σωστή και σωτήρια, καθώς η ασθενής διεγνώσθη έγκαιρα με Εντερική Ισχαιμία (επιβεβαιώθηκε με τη μετέπειτα ιστολογική έκθεση).

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, η ασθενής μας εισήχθη την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο, έλαβε την απαραίτητη θεραπεία και αναρρώνει ικανοποιητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σταύρος Ν. Καρακατσάνης Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Ειδικός Επεμβατικός Ενδοσκόπος με εξειδίκευση στην αφαίρεση Πολυπόδων

Η πρόληψη σώζει ζωές.
.
Βρείτε μας:

1)📌 Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
☎ 210 4297142

2)📌 Χρήστου Λαδά 4, ΑΙΓΙΝΑ
☎ 22970 23917

📩 stavroskara@hotmail.gr 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι «εχθροί» του καρκίνου του μαστού

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites