Ανάγκη καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάηκαν 617.000 στρέμματα μέχρι χθες
Η αναγκαιότητα ακόμη καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που για έκτη μέρα καίει στον Έβρο υπογραμμίστηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.
«Συμμετείχαν όλοι, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που είναι τα πύρινα μέτωπα, Ορεστιάδας αλλά και εκπρόσωπος του δήμου Διδυμοτείχου. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρξει μία εκ νέου καλύτερη διάρθρωση των δυνάμεων για την καλύτερη διαλειτουργικότητα αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς κάηκαν 617.000 στρέμματα μέχρι χθες. Η ζημιά είναι πάνω από 700.000 στρέμματα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.
Ο ίδιος εξήγησε ότι καλύτερη διαλειτουργικότητα σημαίνει να εξετασθεί «πως μπορούν ακόμη καλύτερα να συντονιστούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την καλύτερη αντιμετώπιση».
Επίσης τέθηκε το θέμα της καταγραφής των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων το ταχύτερο δυνατό, η λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης των πληγέντων καθώς και «να ληφθεί μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές γιατί ο επόμενος κίνδυνος είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα», ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  68χρονος πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση φωτιάς και πέθανε

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News