Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα – Ανθρωποκτονία «βλέπει» η εισαγγελέας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ζητά ο πατέρας του άτυχου νεαρού – Ποιο πρόσωπο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα, καθώς η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, αφού έλαβε υπόψιν της τα ως τώρα στοιχεία και συσχέτισε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από την μήνυση του πατέρα του, όσο και της μητέρας του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αγγλελικής Νικολούλη.
Με αυτήν την ενέργεια ξεκαθαρίζει με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο θάνατος του άτυχου νέου που βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, δεν είναι αυτοχειρία, συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει η προανάκριση που διενεργήθηκε από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων. Είχε προηγηθεί η έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», που ανέδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια. Καθοριστική ήταν η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, σύμφωνα με την οποία το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο.
Ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται και η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στην οποία αναφέρεται, ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί ο διορισμός της δικαστικής γραφολόγου, Μάγδας Καμπούρη, ως τεχνικής συμβούλου, προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως, αφού πρώτα ληφθεί δείγμα γραφικού χαρακτήρα από τα κοντινά στο Νικόλα πρόσωπα.
Ο πατέρας του άτυχου νέου στη μήνυση που έχει υποβάλει από τις 17 Μαΐου, ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διασαφηνιστεί ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου, προτού αυτά τα δεδομένα χαθούν, αν δεν έχουν ήδη απολεσθεί. Ζητά ακόμη να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή και να καταθέσουν σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα, που δεν έχουν κληθεί ακόμη. Ανάμεσα τους και ο πρώην σύντροφος της μητέρας, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι των Σπάτων.

Δείτε ακόμα:  «ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΟΥ γινόμαστε προσβάσιμοι» – Δράσεις για τους ΑμεΑ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News