Ανεμβολίαστοι για κορονοϊό νοσηλευτές πήγαν να καλύψουν κενά όσων βγήκαν σε αναστολή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αποκάλυψε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Νικόλαος Φαρμάκης
Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Σερρών. Μετά την υπόθεση του γιατρού που ήταν να αναλάβει τη θέση του διευθυντή αναισθησιολόγου και ήταν ανεμβολίαστος για τον κορονοϊό, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Νικόλαος Φαρμάκης, αποκάλυψε ένα ανάλογο περιστατικό. ¨¨Οπως είπε, στο περιθώριο των δηλώσεων που έκανε μετά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κάποιοι νοσηλευτές που πήγαν στο Νοσοκομείο για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους νοσοκόμους που βγήκαν σε αναστολή, ήταν ανεμβολίαστοι.
Συγκεκριμένα ο κ. Φαρμάκης είπε: «Εμείς έχουμε ζητήσει κάποιες θέσεις. Ήρθαν κάποιοι νοσηλευτές, κάποιοι όμως ήταν ανεμβολίαστοι. Αυτό έπρεπε να είχε προβλεφθεί έτσι ώστε ανεμβολιάστο άτομο να μην έχει καταθέσει τα χαρτιά. Βέβαια τα χαρτιά είχαν κατατεθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Έτσι πήραν τους πέντε πρώτους και τους στείλανε. Οι ανεμβολίαστοι θα αντικατασταθούν από τους επόμενους στη λίστα». Ενώ για τις ανάγκες του Νοσοκομείου ο κ. Φαρμάκης είπε:
«Υπάρχει μια κινητικότητα αλλά όχι αυτή που θα θέλαμε. Αυτή την στιγμή έτσι όπως είμαστε δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Απλώς αν χρειαστεί να ανοίξουμε μια κλινική θα πρέπει να έρθει προσωπικό. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ανοίξει 170 κλίνες και νοσηλεύαμε 160 άτομα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε 32 και 9 στη ΜΕΘ συνολικά 41 άτομα. Αν έρθουν να νοσηλευτούν άλλοι 20 θα πρέπει να στείλουν προσωπικό για να ανοίξουμε μια άλλη κλινική. Αλλιώς το Νοσοκομείο με αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Όλες οι κλινικές λειτουργούν κανονικά εκτός από την Ουρολογική γιατί δεν υπάρχει προσωπικό».
Όσον αφορά για το τι είπε στον Υπουργό ο κ. Φαρμάκης σημείωσε: «Επειδή υπάρχει αρκετό προσωπικό που είναι σε αναστολή και αρκετό έχει βγει στη σύνταξη ζητήσαμε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να έρθει μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο γιατί οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο είναι να έχει 40 απλές κλίνες cοvid και 10 ΜΕΘ».

Δείτε ακόμα:  Θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι την χτύπησε

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News