Ανησυχία στο νησί μετά τον θάνατο 57χρονου από λεπτοσπείρωση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο και κατέληξε μετά από 15 ημέρες στη ΜΕΘ
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 57χρονος κάτοικος Ζακύνθου, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του νησιού για 15 ημέρες.
Τον άτυχο άνδρα είχαν μεταφέρει σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Ζακύνθου συγγενείς του στις 2 Ιανουαρίου. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως και ξεκίνησαν εξετάσεις, για να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στην κατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, μετά περίπου 10 ημέρες διαπιστώθηκε ότι ευθύνεται το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης, ενώ όπως προβλέπεται, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Τελικά την Τρίτη και μετά από δύο εβδομάδες μάχης για τη ζωή ο 57χρονος απεβίωσε.
Το θλιβερό περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις υγειονομικές αρχές της Ζακύνθου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες, δεδομένου ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγειονομική βόμβα. Με τους όγκους των αμάζευτων σκουπιδιών που είναι γεμάτα ποντίκια και αδέσποτες γάτες και σκύλους, με τον βιολογικό να λειτουργεί οριακά και να υπερχειλίζει, με τα λύματα να καταλήγουν στο ποτάμι, την ελλιπή υδροδότηση, τις συνεχείς βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης και την κακή ποιότητα του νερού, η ανησυχία εντείνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας κατοικούσε εντός του αστικού ιστού της Ζακύνθου, σε περιοχή που θεωρείται επιβαρυμένη υγειονομικά.
Οι υποθέσεις για τον τρόπο που μπορεί ο 57χρονος να προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση είναι πολλές. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο δάγκωμα, θα μπορούσε να έχει κάποιες ανοικτές πληγές από τις οποίες να εισήλθε στον οργανισμό του το μικρόβιο ή ακόμα και να άγγιξε κάτι μολυσμένο και να άγγιξε το πρόσωπό του.

Δείτε ακόμα:  Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικού τμήματος στην Πάτρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News