ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Κουγιάς για Καταδίωξη στο Πέραμα : Η επίθεση με το αμάξι στους αστυνομικούς είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κουγιάς για Καταδίωξη στο Πέραμα : Η επίθεση με το αμάξι στους αστυνομικούς είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι Ρομά για τον τραυματισμό των επτά αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια.

«Έχει νομολογηθεί ότι η επίθεση με αυτοκίνητο που χτυπάει μοτοσικλετιστή αστυνομικό είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δεν χρειάζεται να πυροβολήσει κάποιος για να είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπότε έχουμε θέμα νομικό», δήλωσε ο κ. Κούγιας, ο οποίος περιμένει τη βαλλιστική και ιατροδικαστική εξέταση και τη δικογραφία, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα για την υπόθεση της καταδίωξης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο του 20χρονου ρομά στο Πέραμα, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Είναι επτά αστυνομικοί και αυτό είναι το μεγάλο επιχείρημα υπέρ τους. Επιλέγουν και οι επτά να αμυνθούν με αυτόν τον τρόπο γιατί από τους αυτόπτες προκύπτει ότι οι μοτοσικλέτες έχουν χτυπηθεί κατ’ επανάληψη. Ο ένας μάλιστα αστυνομικός είναι πεσμένος και σύρεται στο έδαφος, άρα λοιπόν δεν προσεγγίζουμε έτσι τα πράγματα και είναι κακό να δίνουμε και πολιτική διάσταση σε αυτό», τόνισε.

«Από την άλλη μεριά ακούω συνέχεια ότι ήταν άοπλοι οι νεαροί. Αυτό δεν έχει διαπιστωθεί, γιατί ο ένας διέφυγε και μάλιστα είναι πρωταγωνιστής του δράματος, ανεξαρτήτως ηλικίας του, ο οποίος πιθανότατα πήρε και το όπλο.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο ίδιο με αυτό που το τελευταίο διάστημα κατά σύμπτωση είχε χρησιμοποιηθεί για ανθρωποκτονίες, για ληστείες, αφού το έκλεβαν το έκαιγαν μετά σε ένα σημείο του Σχιστού», ανέφερε.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, «όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς γιατί υπάρχουν τρίτοι μάρτυρες, δεν είναι μόνο οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν την καταδίωξη σαν κινηματογραφική ταινία.

Δείτε ακόμα:  Αυτοκίνητο: Τα συστήματα ημι- αυτόνομης οδήγησης κάνουν τους οδηγούς απρόσεκτους

Έχουμε έναν τραυματία, που θα φανεί από τη θέση που ήταν, θα αποσαφηνίσουμε ποιος οδηγούσε, που καθόταν το θύμα, που καθόταν οι συνοδηγοί του ενώ θα βγει το πολύ σημαντικό είναι ότι και οι επτά αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο.

Θα το προσεγγίσουμε με αξιοπρέπεια. Η ανθρωποκτονία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. Ο ένας βέβαια κινδυνεύει αν αποδειχθεί με πιο όπλο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού αυτού.

Κινδυνεύουν με αδίκημα της ανθρωποκτονίας και οι δύο που επέζησαν. Όμως υπάρχουν και κατηγορούμενοι από την άλλη πλευρά, οι δύο που επέζησαν, θα κατηγορηθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και για συνέργεια».

Επίσης ο κ. Κούγιας ανέφερε πως είναι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί με εμπειρία αρκετών ετών οι περισσότεροι.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News