"Ανοίγει" η εστίαση χωρίς μουσική και το twitter Ξεσάλωσε!

“Ανοίγει” η εστίαση χωρίς μουσική και το twitter Ξεσάλωσε!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας, αφού ανακοινώθηκε πως κι από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξουν αλλαγές στις μετακινήσεις, κι εννοείται ότι έγινε πρώτο θέμα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο twitter, που οι χρήστες δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.

Δείτε ακόμα:  Πότε και πώς ανοίγει η εστίαση σε εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία

Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Το έναυσμα για… πάρτι στο Twitter έδωσε η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, στο πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία η εστίαση θα ανοίξει χωρίς μουσική.

Μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, οι Έλληνες, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να απολαύσουν ξανά έναν καφέ, φαγητό, ή ποτό εκτός σπιτιού και στον εξωτερικό χώρο κάποιου καταστήματος με… μέτρο, όπως είναι η τήρηση αποστάσεων και το αυστηρό ωράριο.

‘Ενα ωστόσο από τα μέτρα ήχησε… κάπως περίεργα στα αυτιά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, καθώς απαγορεύει σε αυτά να ακούσουν μουσική στην έξοδό τους!

Η εστίαση αναμένεται λοιπόν να ανεβάσει ρολά από την ερχόμενη Δευτέρα (03/05), ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε πως τα μαγαζιά δεν θα μπορούν να παίζουν μουσική, πυροδοτώντας «θύελλα» σχολίων και «τρολαρίσματος» στα social media.

Το hashtag «εστίαση» πήρε έτσι φωτιά στο Τwitter, όπου οι χρήστες… ξεσάλωσαν, από τη στιγμή που δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, π.χ., με τον μεσημεριανό τους καφέ, όπως μάλλον φοβόταν η κυβέρνηση.
Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για το τελειωτικό «χτύπημα» στον κορονοϊό, ο οποίος μάλλον… μερακλώνει με τη μουσική, ενώ εύλογη είναι η απορία αν θα μπορούν να ακούν μουσική όσοι έχουν εμβολιαστεί!

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τιτιβίσματα:

 

 

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.