Από ποιες χώρες προέρχονται όσοι ζητούν μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια εικόνα παρουσιάζουν οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές
Στατιστικά στοιχεία για τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνη που αφορούν στη μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή.
Σε ό,τι αφορά τη μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή, η κύρια χώρα προέλευσης των επενδυτών στην Ελλάδα είναι η Κίνα (70,5%) και ακολουθούν η Τουρκία (6,2%) και η Ρωσία (5,5%). Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο, κατά την περίοδο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό σημειώθηκε αύξηση των αιτήσεων αλλά και του αριθμού των μόνιμων αδειών επενδυτών και των μελών της οικογένειάς τους (αρχικές και ανανεώσεις), που ανέρχονται σε 28.675. Εξάλλου, συνολικά οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών σημείωσαν αύξηση κατά 25,1% τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με πριν έναν χρόνο.
Αυξήθηκαν τον Ιούνιο του 2021 οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές
Μειωμένες κατά 63% παρουσιάζονται οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές στις αφίξεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2020. Ωστόσο, οι ροές για τον Ιούνιο του 2021 σημείωσαν αύξηση κατά 38% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Επίσης, το πρώτο εξάμηνο του 2021 καταγράφεται θετικό ισοζύγιο αναχωρήσεων-αφίξεων, καθώς 6.003 άτομα αναχώρησαν με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτες χώρες, ενώ αφίχθηκαν 3.606. Τον Ιούνιο του 2021 σημειώθηκε και μείωση κατά 77% στους διαμένοντες στα νησιά και κατά 45% στους διαμένοντες στην ενδοχώρα, σε σχέση με πριν έναν χρόνο.
Οι εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών σε έναν χρόνο μειώθηκαν κατά 42%, με τις εκκρεμείς αιτήσεις να αγγίζουν πλέον τις 59.945. Τα ποσοστά αναγνώρισης για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 54,8% σε πρώτο βαθμό και 8,9% σε δεύτερο βαθμό.

Δείτε ακόμα:  Τον παρέσυρε αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα – Στο νοσοκομείο ο διανομέας

Newsroom | Pireas News