Αποφυλακίστηκε η 37χρονη που κατηγορείται ως «μεσίτρια» στην υπόθεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είχε το ρόλο να βρίσκει στην πατρίδα της τη Ρουμανία και άλλες χώρες παρένθετες μητέρες και να τις εξυπηρετεί εδώ στην Ελλάδα μέχρι να γεννήσουν
Αποφυλακίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το zarpanews.gr, η 37χρονη που κατηγορείται ως «μεσίτρια» στην πολύκροτη υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, με επίκεντρο κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά.
Στην 37χρονη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και σκληροί περιοριστικοί όροι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για αποφυλάκιση στηρίζεται κυρίως σε κοινωνικά κριτήρια και συγκεκριμένα στην σοβαρή ιατρική ανάγκη να βρίσκεται κοντά στο 2,5 ετών παιδί της και λιγότερο σε αυτή καθαυτή την εμπλοκή της στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Πρόκεται για την 37χρονη, τέταρτη στη σειρά κατηγορούμενη, η οποία είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο στις 8 Αυγούστου 2023 μαζί με ένα βρέφος 9 ημερών και την βιολογική του μητέρα, ενώ ταξίδευαν από τα Χανιά στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό το μωρό να δοθεί για ιδιωτική υϊοθεσία έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, όπως εκτιμούν οι Αρχές.
Η ίδια είχε ξεκινήσει την συνεργασία της με την κλινική ως δότρια ωαρίων, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε αρμοδιότητες ως «μεσίτρια» με παρένθετες μητέρες από την Ρουμανία, την Μολδαβία κλπ. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε τηλεφωνικά μέσα από την φυλακή στο περιοδικό Spiegel, η 37χρονη είχε υποστηρίξει, ότι και αυτή είχε δώσει ωάρια, για να πληρώσει το δάνειο για το σπίτι της και τις σπουδές της μεγάλης κόρης της. «Αναγκάστηκα να πουλήσω το σώμα μου λόγω φτώχειας» λέει χαρακτηριστικά, ενώ περιγράφει τον ρόλο της στην κλινική ως περιφερειακό και δευτερεύοντα, λέγοντας πως «το χοντρό χρήμα το έβγαζαν άλλοι».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 37χρονη μαζί με μία 44χρονη Χανιώτισσα, που κρατείται ακόμα στις φυλακές Νεάπολης, είχαν ως βασική αρμοδιότητα να επιβλέπουν, να μεταφέρουν, να φροντίζουν για την διαμονή και την καταβολή των νομιμοφανών αμοιβών, καθώς και να χορηγούν τα φάρμακα στις παρένθετες μητέρες. Η 37χρονη λειτουργούσε επίσης ως μεσίτρια, ενώ η 44χρονη διεκπεραίωνε τη σύναψη εικονικών μισθωτηρίων, την πλαστογράφηση δικαστικών υποθέσεων κ.λπ.. Η αμοιβή τους για κάθε παρένθετη μητέρα που εισήγαγαν στη διαδικασία, ξεκινούσε από 5.000 ευρώ και η μηνιαία αμοιβή για την εποπτεία τους από το δικαστήριο έως και τον τοκετό από 300-600 ευρώ.
Πάντως, λίγο μετά τις συλλήψεις, παρένθετες μητέρες είχαν μιλήσει στο zarpanews.gr με τα θερμότερα λόγια για την 37χρονη και για την φροντίδα που τους παρείχε, καθώς η ίδια φρόντιζε ακόμα για τα ψώνια, το φαγητό, την προσωπική φροντίδα, τις βόλτες, αλλά και την διασκέδαση των ίδιων και των παιδιών τους και όλες μιλούν με τα θερμότερα λόγια γι’ αυτήν ενώ θεωρούν ότι συμμετείχαν σε μια καθόλα νόμιμη διαδικασία.
Παράνομη υιοθεσία από τα Χανιά στην Κατερίνη
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν, μεταξύ άλλων, υπόθεση υιοθεσίας στην Κατερίνη. Η θετή μητέρα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως η 37χρονη Ρουμάνα μεσίτρια από το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά είχε μεταφέρει και παραδώσει το βρέφος στην πόλη του νομού Πιερίας.

Δείτε ακόμα:  Ανήλικοι έγδυσαν και λήστεψαν 15χρονο στην Τρίπολη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News