Οι Αρχές πιστεύουν ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο – Δύο οι ύποπτοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα χωριά του Αγίου Βασιλείου
Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τις φωτιές που ξέσπασαν στο Ρέθυμνο και προκάλεσαν χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης, καθώς οι Αρχές πιστεύουν ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, δύο άνθρωποι βρίσκονται στο μικροσκόπιο και ελέγχεται ο ρόλος τους στην πρόκληση των πυρκαγιών.
Πρόκειται, για έναν μελισσοκόμο με τις πληροφορίες να σημειώνουν ότι αν αποδειχτεί η εμπλοκή του πιθανότητα αυτή θα είναι από αμέλεια αλλά και έναν οδηγό βαρέου οχήματος για τον οποίο τονίζεται ότι ενδεχόμενα να προκάλεσε την φωτιά.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα χωριά του Αγίου Βασιλείου
Εγκρίθηκε με πολύ γρήγορες διαδικασίες το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Βασιλείου ώστε να κηρυχθούν τα χωριά που επλήγησαν από τις φωτιές των τελευταίων ημερών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα για την απόφαση, η οποία αφορά -όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή- τα χωριά Μέλαμπες, Κρύα Βρύση, Ορνέ, Σαχτούρια, Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη.
«Σε συνεργασία Δήμου Αγίου Βασιλείου είχε ετοιμαστεί ο φάκελος για τις πληγείσες περιοχές και άμεσα κινήθηκε η Πολιτεία κηρύσσοντας τις περιοχές σε έκτακτη ανάγκη για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα, η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και της Περιφέρειας, γεγονός που υποδηλώνει για ακόμη μία φορά το πόσο χρήσιμο είναι για τις κοινωνίες και τους πολίτες όταν λειτουργούν από κοινού, άμεσα και ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε η κυρία Λιονή τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή, «…άμεσα θα κινηθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων, θα βοηθηθούν οι φορείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ζητούν άμεση λύση, το κυριότερο όμως είναι ότι παρακάμπτονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα ορισμένα έργα τα οποία είναι αναγκαία για τις πληγείσες περιοχές ενόψει του χειμώνα».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Τετάρτη 20-7-2022 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται Πολύ Υψηλή (Βαθμός επικινδυνότητας 4), στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας.

Δείτε ακόμα:  Κλειστό έως την Τετάρτη λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως

Newsroom | Pireas News