Άρση Lockdown οριστικό! Αυτήν την ημερομηνία ανοίγουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Άρση Lockdown οριστικό! Αυτήν την ημερομηνία ανοίγουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρση Lockdown οριστικό: Ανατροπή στην ανατροπή ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την άρση του lockdown και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Στο τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις, είτε από τον Πρωθυπουργό, είτε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και ο φόβος εντός 3ου κύματος της πανδημίας μέσα στο 2020, φρενάρουν ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων. Της πρώτης δραστηριότητας που ήθελε εξαρχής να «απελευθερώσει» η κυβέρνηση.

‘Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων να ανοίξουν μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα, μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Η σημερινή επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει το άνοιγμα της εστίασης μέσα στο 2020. Για να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια θα πρέπει να υπάρξει κάθετη βουτιά σε 3 κρίσιμους παράγοντες: κρούσματα, διασωληνωμένους, ρυθμό μεταδοτικότητας.

Οι ανακοινώσεις για την εστίαση αναμένεται να γίνουν σε κάθε περίπτωση μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Και όσο για τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, ούτε λόγος.

Άρση Lockdown οριστικό: Δώρα, ρούχα, παπούτσια και κομμωτήρια για τις γιορτές

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι πριν από τις γιορτές, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου, να ανοίξει μόνο το λιανεμπόριο για τα απαραίτητα και για να κινηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά. Δώρα, ρούχα, παπούτσια, τα απαραίτητα για τις γιορτές.

Και φυσικά τα κομμωτήρια, και για πρακτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους… Πάντα με μέτρα προστασίας και με ραντεβού.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Πειραιά , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο pireasnews.gr   

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στον εισαγγελέα ο 33χρονος που συνελήφθη για τον βιασμό της 12χρονης

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites