Επικεφαλής των δοκιμών της AstraZeneca: «Δεν γίνεται να εμβολιαζόμαστε κάθε 6 μήνες»

Επικεφαλής των δοκιμών της AstraZeneca: «Δεν γίνεται να εμβολιαζόμαστε κάθε 6 μήνες»

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, Sir Andrew Pollard, μίλησε για το ενδεχόμενο της 4ης δόσης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, λέγοντας πως δεν γίνεται να κάθε έξι μήνες ο άνθρωπος να δέχεται αναμνηστικές δόσεις.

O Pollard σε συνέντευξή του στην Telegraph ανέφερε πως η 4η δόση των εμβολίων για τον κορονοϊό, που έχει ξεκινήσει ήδη στο Ισραήλ, δεν θα πρέπει να χορηγείται μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, προειδοποιώντας πως οι ενισχυτικές δόσεις κάθε έξι μήνες «δεν είναι βιώσιμες». «Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής τόνισε πως θα πρέπει να στοχεύσουμε τους ευάλωτους στο μέλλον, αντί να δίνουμε ενισχυτικές δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών, σημειώνοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχει νόημα να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όλες τις μολύνσεις» και πως «κάποια στιγμή, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει».

Η παραπληροφόρηση για το AstraZeneca

Μεταξύ άλλων, ο Pollard, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως η «παραπληροφόρηση» θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

O καθηγητής τόνισε ότι οι αναφορές Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με κινδύνους του εμβολίου της AstraZeneca, θα ήταν «πολύ πιθανό» να κοστίσει ζωές στην Αφρική.

Ο Sir Andrew Pollard είπε: «Η παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι να αρρώστησαν σοβαρά και να πέθαναν λόγω παραπληροφόρησης για τα εμβόλια.

Δείτε ακόμα:  Σε 134 σημεία τα δωρεάν rapid test την Παρασκευή 23 Απριλίου

Μέρος της παραπληροφόρησης προήλθε σκόπιμα από άτομα κατά των εμβολιασμών και άλλες προήλθαν από ακούσιες συνέπειες σχολίων από πολιτικούς. Ας πούμε απλώς ότι τα σχόλια που έγιναν στην ηπειρωτική Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News