Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης και οι δυο γιοι του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για «εξιλαστήρια θύματα» έκανε λόγο, αναφερόμενη στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας της έδρας
Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν ο σκηνοθέτης Δ. Ινδαρές και οι δυο γιοι του που βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης, δίπλα στο σπίτι τους, στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.
Παράλληλα, έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου , μάλιστα, μετά την απόφαση απευθυνόμενη στον σκηνοθέτη και τον ένα από τους δυο γιούς του τους παρότρυνε να σηκωθούν από το εδώλιο.
«Μπορείτε να φύγετε δεν υπάρχει λόγος μα είπατε ακόμη εκεί» τους είπε. «Έγιναν θύματα τυφλής , ωμής , αυθαίρετης αστυνομικής βίας»
Για «εξιλαστήρια θύματα» έκανε λόγο, νωρίτερα, αναφερόμενη στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας της έδρας.
«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και πρότεινε την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας κατέγραψε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών και στη συνέχεια επικαλέστηκε τις μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.
Η εισαγγελέας εστίασε στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο σημειώνοντας πως «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».
Επιπλέον, τόνισε ότι από την κατ’οίκον έρευνα αλλά και την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη ενώ συμπλήρωσε πως σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτήριο , για να την ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε .

Δείτε ακόμα:  O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση – «Bλέπει» αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News