«Μπορούν να λήξουν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την τάση των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης (20/07) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια επιβράδυνση αλλά από χθες παρατηρούμε μια αυξητική τάση» και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχουμε 3.500 – 4.000 κρούσματα την ημέρα και μεγαλύτερη αύξηση στη συνέχεια.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε rapid test σε περιοχές που δείχνουν έντονη αυξητική τάση κρουσμάτων ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «μπορούν να λήξουν τα μέτρα στην Μύκονο την επόμενη εβδομάδα, αν το πάρουμε σοβαρά».
«Η τάση είναι τέτοια που μπορούν να λήξουν. Αν το πάρουμε λίγο σοβαρά μπορούν να λήξουν, όλα τα μέτρα μπορούν να λειτουργήσουν. Πρέπει να ακολουθούμε τα μέτρα», είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι «αν ο εμβολιασμός το φθινόπωρο δεν φτάσει στο 75% θα έχουμε 6.000 κρούσματα την ημέρα». Ωστόσο, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι μπορούμε να το προλάβουμε αυτό.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News