Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Τρείς ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις προτάσεις για όλα τα γούστα

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αποτελούν αφορμή και για ένα γαστρονομικό ταξίδι μιας και θα έχεις την ευκαιρία να βρεις πολλές παραδοσιακές συνταγές σε μικρά χωριά αλλά και πόλεις γνωστές για το καλό φαγητό τους.

Προορισμοί για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες και για όλους τους τύπου των ταξιδιωτών.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός ειδικά για την περίοδο των εορτών. Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή από το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν να πετύχεις χιόνι εκείνες τις μέρες άρα να κάνεις λευκά Χριστούγεννα!

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Να σου πούμε σε αυτό το σημείο ότι φτάνεις στο Μέτσοβο μέσω Εγνατίας άρα ο δρόμος είναι πολύ καλός και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για χιονοπτώσεις. Στο Μέτσοβο θα βρεις ιδανικά καταλύματα για όλα τα γούστα σε φυσιολογικές τιμές ενώ όλα διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ που σίγουρα θα σου αρέσει. Επίσης Μέτσοβο χωρίς καλό φαγητό δεν γίνεται και αυτό είναι ένας από τα πρώτα πράγματα που θα καταλάβεις όταν πας εκεί. Αν ο καιρός είναι σύμμαχος, επισκέψου και το χιονοδρομικού του Ανηλίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Ελάτη Τρικάλων

Ακόμη ένας πανέμορφος χειμερινός προορισμός που μοιάζει με παραμύθι τα Χριστούγεννα. Η Ελάτη Τρικάλων μπορεί να συνδυαστεί και με διαμονή στα Τρίκαλα της μισές μέρες όπου βρίσκεται και ο δημοφιλής πλέον Μύλος των Ξωτικών.

Μικροί – μεγάλοι θα περάσουν καλά και θα ευχαριστηθούν τη φύση, τον καθαρό αέρα και τις ομορφιές της περιοχής. Το σημαντικότερο είναι ότι ξεφεύγεις εντελώς από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Δεν είναι καθόλου ότι την αποκαλούν «δεύτερη Αράχωβα» της Ελλάδας και θα το καταλάβεις όταν βρεθείς εκεί έστω και για λίγες μέρες. Ένας προορισμός που χαλαρώνει μυαλό και σώμα. Η πιθανότητα χιονιού είναι επίσης αυξημένη…

Δείτε ακόμα:  Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα – Εντοπίστηκε κάνναβη, αμφεταμίνες και καραμέλες εμποτισμένες με LSD

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι ο τρίτος προορισμός στη λίστα με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και ο πιο κοντινός. Εκτός από τον must προορισμό του φθινοπώρου, τα Καλάβρυτα είναι ό,τι πρέπει και για τις αποδράσεις του χειμώνα ειδικά αν δε θες να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα και θες να κινηθείς προς την Πελοπόννησο. Η ιστορική αυτή πόλη τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μια πολύ αξιόλογη και συνεχώς αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κλείσεις νωρίτερα τη διαμονή σου γιατί η κίνηση είναι αυξημένη. Στα Καλάβρυτα θα κάνεις ένα εξίσου ωραίο γαστρονομικό ταξίδι και μη διστάσεις να δοκιμάσεις τις τοπικές συνταγές που θα σου προτείνουν, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News