«Δεχόμουν πιέσεις από ΠΑΕ για χούλιγκαν – Ρόπαλα, ξίφη και ναρκωτικά σε Συνδέσμους»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεν υπάρχει κατ’ εμέ Σύνδεσμος που να προάγει τον αθλητισμό σήμερα στην Ελλάδα»
Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την εμπλοκή παραγόντων ΠΑΕ, οι οποίοι παρείχαν νομική βοήθεια σε χούλιγκαν που συλλαμβάνονταν, προχώρησε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μωυσίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Την περίοδο που διετέλεσα αστυνομικός διευθυντής, στο αστυνομικό Μέγαρο υπήρχαν πάντα παρεμβάσεις και πιέσεις από τις διάφορες ΠΑΕ. Έστελναν πάντα νομικούς σύμβουλους εκεί. Βέβαια είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Τους έστελναν για να μπορέσουν οι συλλαμβανόμενοι “να πέσουν στα πιο μαλακά”. Βεβαίως εγώ δεν υπέκυψα σε τέτοιες πιέσεις» αποκάλυψε ο ίδιος.
Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής είπε ακόμα: «Το πρόβλημα με τους Συνδέσμους είναι ότι αν θέλει η πολιτεία να αφήσει πίσω αυτό το περίφημο “πολιτικό κόστος” θα πρέπει να κλείσουν τάχιστα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν παράγουν και προάγουν πολιτισμό».
Περιγράφοντας το τι ακριβώς συνέβαινε επί των ημερών του, υπογράμμισε: «Δεν έφτανα καν στη διαπραγμάτευση, τους άφηνα απ’ έξω. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Μετά είχαν όλο το δικαίωμα οι νομικοί σύμβουλοι των ΠΑΕ να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στα δικαστήρια».
Ο κ. Μωυσίδης συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Κάνοντας συνεχείς ελέγχους στους Συνδέσμους, βρίσκαμε ρόπαλα, ξίφη, πολλές φορές ναρκωτικά, πολεμικά όπλα παντού. Μιλώ για όλες τις ομάδες στους Συνδέσμους των οποίων πραγματοποιούσαμε ελέγχους. Δεν υπάρχει κατ’ εμέ Σύνδεσμος που να προάγει τον αθλητισμό σήμερα στην Ελλάδα. Αν η πολιτεία θέλει να παραμερίσει το πολιτικό κόστος θα πρέπει τάχιστα, από σήμερα κιόλας, αυτούς τους Συνδέσμους να τους κλείσει (…) Σε όλες τις ΠΑΕ, σε όλες τις ομάδες, η αθλητική βία έχει στοχοποιημένα συγκεκριμένα άτομα τα οποία είναι και οι γνωστοί ταραξίες των γηπέδων».

Δείτε ακόμα:  Είχαν δει τη Ρούλα Πισπιρίγκου να χτυπά τη Τζωρτζίνα όταν ήταν 10 μηνών

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News