Δεκάδες κλήσεις για παράνομη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη, λόγω των εργασιών για το Flyover

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαγγελματίες της περιοχής αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, αλλά επιθυμούν να επιτρέπεται η ολιγόλεπτη
Με τα μπλοκ ανά χείρας τα μέλη της τροχαίας έκοψαν κλήσεις παράνομης στάθμευσης σε πολλά οχήματα στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο βρέθηκε και γερανοφόρο όχημα της τροχαίας προκειμένου, αν χρειαστεί, να απομακρύνει αυτοκίνητα.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πάνω στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι κάτοχοι τους θα δουν όχι μια, αλλά δύο κλήσεις των 40 ευρώ έκαστη, κάτι που δείχνει ότι τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα στα συγκεκριμένα σημεία εδώ και αρκετές ημέρες.
Ορισμένοι από όσους δέχθηκαν κλήση μπορεί να είναι μόνιμοι κάτοικοι, άλλοι επαγγελματίες, και άλλοι επισκέπτες στην περιοχή, όλοι όμως διερωτώνται που μπορούν να σταθμεύσουν αφού σήμα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης υπάρχει σχεδόν σε όλο το μήκος της λεωφόρου, σημειώθηκε στην ΕΡΤ.
Επαγγελματίες της περιοχής αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης και τα διπλοπαρκαρισμένα επιβαρύνουν την περιοχή, ζητούν όμως να επιτρέπεται έστω η ολιγόλεπτη στάση για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων ή για την εξυπηρέτηση πελατών.
Η εντατική τροχονομική αστυνόμευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών κατασκευής του flyover. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες σε όλη τη Θεσσαλονίκη η Τροχαία έκοψε 600 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.
Μπορεί η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τις πρωινές ώρες να ήταν σήμερα καλύτερη από άποψη κυκλοφοριακού φόρτου, δεν συνέβαινε το ίδιο και στην περιφερειακή. Για αρκετή ώρα πρόβλημα υπήρχε και στα δύο ρεύματα προς ανατολικά και δυτικά.
Την ίδια ώρα αίτηση ακύρωσης της κατασκευής του Flyover κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέλη του συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών .
Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στηρίζει την αναγκαιότητα του έργου αν και αναγνωρίζει τα κυκλοφοριακά προβλήματα. (ΚΑΡΤΑ- ΣΠΗΚΑΖ ΜΑΝΗΣ 592) «Επαγγελματικά θα πληγούμε σοβαρά το μεσοπρόθεσμο διάστημα λόγω της πίεσης του κυκλοφοριακού, αλλά με την αποπεράτωση του θα αναπνεύσει το κέντρο της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται».

Δείτε ακόμα:  Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην εθνική οδό Άρτας-Πρέβεζας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News