Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα από τον Δήμο Πειραιά

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα από τον Δήμο Πειραιά

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 15:30, έξω από την δομή (Αιτωλικού 62)

Αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου με την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, με το Υπουργείο Υγείας, με παράγοντες της κυβέρνησης και έχοντας προσωπικά ενημερώσει την Εισαγγελία Πειραιά και επειδή δεν βλέπουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να ανασταλεί η παράνομη λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, καλούμε τους Πειραιώτες την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 15:30 σε δυναμική κινητοποίηση έξω από την δομή.

Έχω ξαναπεί πως δεν είμαι άνθρωπος των άκρων και των εντάσεων, ωστόσο τους τελευταίους μήνες βιώνουμε στην πόλη μας έναν παραλογισμό με την άκρως παράνομη, ανεύθυνη και επικίνδυνη λειτουργία παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλικού 62, μια ήσυχη συνοικία της πόλης μας όπου κατοικούν οικογένειες, η οποία τείνει πλέον να γίνει λόγω της ανευθυνότητας κάποιων πιάτσα τοξικομανών.

Ξεπερνάει κάθε όριο να παραμένει η δομή ανοιχτή χωρίς την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να πληροί καμία από τις τρεις προϋποθέσεις λειτουργίας, καθώς είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο 2ος εμπορικότερος δρόμος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα». Οι παραβάσεις είναι εξόφθαλμες και δεν δέχομαι ως Δήμαρχος να επιβάλλεται μια τέτοια λειτουργία και μάλιστα παράνομη και να εξακολουθεί να αγνοείται το σύνολο της πόλης.

Σέβομαι την χρηματοδότηση για το έργο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω 500.000 ευρώ πάνω από το δίκαιο και το καλό των κατοίκων. Όσοι οδήγησαν με τις ανεύθυνες πράξεις τους τα πράγματα εδώ να αναλάβουν και την ευθύνη.

Για την Δημοτική Αρχή η παύση λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα αποτελεί μονόδρομο και για τον λόγο αυτόν προχωράμε σε πιο μαζικές κινητοποιήσεις, στις οποίες θέλουμε τους κατοίκους, τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας στο πλευρό μας!

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους πειραϊκών επιχειρήσεων την Δευτέρα 5 Απριλίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News