Διάσωση 37 μη νόμιμων μεταναστών από νησίδα του Έβρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόκειται για 17 άντρες, 8 γυναίκες και 12 ανήλικους που τους μετέφερε με βάρκα διακινητής
Τριάντα επτά μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου στην περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι από συνοριοφύλακες της Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και παρουσία αξιωματούχων του Frontex.
Πρόκειται για 17 άντρες, 8 γυναίκες και 12 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τη γραμμή έκτακτης ανάγκης «112», αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν. Άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο βρισκόταν κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.
Όπως διαπιστώθηκε, οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα. Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στην Αθήνα για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά – Δείτε εικόνες του news

Newsroom | Pireas News