Δήμος Πειραιά: Αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με τη συγκινητική προβολή 3d mapping στο Δημοτικό Θέατρο

Δήμος Πειραιά: Αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη με τη συγκινητική προβολή 3d mapping στο Δημοτικό Θέατρο

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Δήμος Πειραιά, απέδωσε φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, προβάλλοντας στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου τη μορφή του Μεγάλου Έλληνα, που σημάδεψε με το σπουδαίο και πολυποίκιλο έργο του γενιές και γενιές.

Η εικόνα του Μίκη Θεοδωράκη με φόντο το εμβληματικό μνημείο του Πειραιά, καθήλωσε τον κόσμο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας κλίμα συγκίνησης.

Παράλληλα οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια του Πειραιά κυματίζουν μεσίστιες, τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, με παγκόσμια απήχηση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά και οι Πειραιώτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, με έναν ξεχωριστό τρόπο, προβάλλοντας την εικόνα του στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η μοναδική αυτή προβολή, η οποία συγκίνησε τους Πειραιώτες και όσους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης μας, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την τεράστια πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει, η οποία θα συνοδεύει όλες τις επόμενες γενιές. Ο Μίκης Θεοδωράκης, η κορυφαία αυτή προσωπικότητα με τη μεγάλη εθνική προσφορά, αποτελεί σύμβολο Ελευθερίας, έκανε γνωστή τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου και συνδέθηκε άρρηκτα με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Ο Μίκης της Ελλάδος, ο Μίκης του κόσμου, θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μας».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Έκθεση φωτογραφίας #My_Piraeus: Ο Πειραιάς μέσα από το βλέμμα 105 ταλαντούχων φωτογράφων

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.