Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Αποτυχία το click away-Άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Αποτυχία το click away-Άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού

NEWS ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή την χθεσινή πρεμιέρα της μεθόδου “click away”, επισημαίνει τις παθογένειες του εν λόγω θεσμού ενώ καταγγέλλει ότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προτείνει την λειτουργία του λιανεμπορίου με αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα, η λειτουργία της αγοράς με την μέθοδο του click away είναι εντελώς ανεδαφική. Δυστυχώς, η φωνή της αγωνίας μας δεν εισακούστηκε και η πρώτη μέρα της λειτουργίας του νέου, πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα αυτού μέτρου, επιβεβαίωσε στο έπακρο τους φόβους μας.

Πρακτικά, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Είναι ένας μηχανισμός με πολλαπλές δυσλειτουργίες, ενώ είναι φανερό πως πριμοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του λιανεμπορίου, αφού πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία για να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα προϊόντα τους, αλλά και πολλές άλλες υποδομές που απαιτούνται για να υποστηριχθεί αυτή  η διαδικασία..  

Πιστεύουμε πως η αγορά έχει τη γνώση να λειτουργήσει κρατώντας την ισορροπία της οικονομίας και φυσικά της δημόσιας υγείας, όπως άλλωστε έχει αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προτείνει: 

Να δοθεί η δυνατότητα στο λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού, όπως ακριβώς γίνεται και με άλλους κλάδους. Μπορεί το κάθε κατάστημα να εξυπηρετήσει  συντεταγμένα τους πελάτες του, τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα, υποδεχόμενο με τηλεφωνικά ραντεβού τόσους καταναλωτές, όσους του επιτρέπουν τα τετραγωνικά του καταστήματός του.

Έτσι, θα δοθεί έστω μια μικρή ανάσα και ελπίδα επιβίωσης στους χιλιάδες συνάδελφους μας, που αγωνιούν για την επιβίωση τους και θα αποφευχθούν παραβάσεις και αυστηρά πρόστιμα που θα επιτείνουν το πρόβλημα. 

Δείτε ακόμα:  Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του 44χρονου που ήταν «βαρύ» όνομα της Greek Mafia – Είχε οπλοστάσιο στο ΙΧ του

Λυπούμαστε, γιατί αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό πως επιχειρήσεις και οικογένειες έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο. 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Πειραιά , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο pireasnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites