Εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της  Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» και της Περιφέρειας Αττικής στο Βεάκειο θέατρο, με θέμα: «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Η προσφορά   της Μάνης στον απελευθερωτικό αγώνα».

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο με θέμα:  «Τοπόσημα 1821-Μάνη» της ΕΡΤ, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα και έγιναν ιστορικές αναφορές για τους αγώνες των Μανιατών και Μανιατισσών.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων: 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε αυτή την όμορφη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την προσφορά της Μάνης στον απελευθερωτικό αγώνα, όπου οι Μανιάτες πρωτοστάτησαν. 

Ήταν  επίσης, ιδιαίτερη χαρά όταν μου ζητήθηκε να δώσουμε το θέατρο για να γίνει αυτή η εκδήλωση  από την Περιφέρεια Αττικής, την Ένωση Απανταχού Μανιατών και τον Πρόεδρό της  πρώην συνεργάτη μου  Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα.

Πριν από δύο χρόνια, προτάθηκε στον Δήμο Πειραιά να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Απανταχού Μανιατών: να τοποθετηθούν δύο προτομές των ηρώων σας  στην πόλη του Πειραιά. Πρόκειται για  αίτημα που έγινε αποδεκτό και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό, καθώς το Μανιάτικο στοιχείο στον Πειραιά είναι έντονο και η Ένωση Απανταχού Μανιατών διατηρεί τις παραδόσεις και τα έθιμα της Μάνης.

Αναφέρομαι στο άγαλμα της Ηρωίδας Μανιάτισσας το οποίο  θα τοποθετηθεί στον σταθμό Μανιάτικα στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, στην οποία ζουν οι περισσότεροι Μανιάτες και στο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, το οποίο θα τοποθετηθεί στην πλατεία Μπακογιάννη του Δημοτικού Θεάτρου. Ήδη, μετά από αίτημα της Ένωσης σε λίγες ημέρες το άγαλμα της Ηρωίδας Μανιάτισσας  θα μπει προσωρινά στο πάρκο Δηλαβέρη, μέχρι να ολοκληρωθεί ο σταθμός του μετρό στα Μανιάτικα.

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Επεκτείνεται και στο Νέο Φάληρο το πρόγραμμα Ανακύκλωσης «Κάνθαρος»

Η σχέση Μάνης – Πειραιά είναι διαχρονική και ιστορική. Επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτούς τους δεσμούς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας και να υλοποιούμε συνέργειες, ώστε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα μαζί. Σας ευχαριστώ».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News