Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κι Ακαρνανίας Κοσμάς – Ήταν ανεμβολίαστος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήταν αρνητής του κορονοϊού
Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κι Ακαρνανίας Κοσμάς, ύστερα από μάχη που έδωσε το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό. Ο κ. Κοσμάς νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19 στις 18 Νοεμβρίου.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήταν 76 ετών και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του.
Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν επιθυμούσε. Τελικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε και στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο μητροπολίτης Κοσμάς ήταν ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς αρνητές του κορονοϊού, ενώ είχε αρνητική στάση στην χρήση μάσκας μέσα στην εκκλησία.
Η αδερφή του έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου είχε διακομισθεί μια μέρα μετά τον αδελφό της.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.
Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Γονείς έχασαν και τα τρία παιδιά τους σε τρία χρόνια – «Αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω…»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News