Εν αναμονή εξελίξεων – Σε τέσσερα πρόσωπα εστιάζει η έρευνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν αποκλείεται να υπάρξει κλήση για κατάθεση ή κλήση για να δοθούν εξηγήσεις για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε κακοποιητικές συμπεριφορές ή σε καταγγελλόμενη ασέλγεια
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρχών για την «Κιβωτό του Κόσμου» και αυτές τις μέρες έχουν εστιάσει σε τέσσερα πρόσωπα.
Το πρώτο είναι στέλεχος της ΜΚΟ σε βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών που φιλοξενούνταν στη δομή.
Όσον αφορά στις σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου.
Πρόκειται για άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της ΜΚΟ που ελέγχεται για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις.
Η δικογραφία από την Παρασκευή βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας ενώ από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων δύο θεωρούνται καθοριστικής σημασίας.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει κλήση για κατάθεση ή κλήση για να δοθούν εξηγήσεις για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε κακοποιητικές συμπεριφορές ή σε καταγγελλόμενη ασέλγεια.
«Θεωρώ ότι η διαδικασία θα τρέξει πάρα πολύ γρήγορα γιατί όπως ξέρετε πίσω από όλα αυτά είναι 200, 300 παιδιά που πρέπει να φτάσουμε στην αλήθεια για να δούμε τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε γνώση καταγγελιών για κακοποίηση στην «Κιβωτό του Κόσμου» απάντησε: «Βεβαίως και όχι. Αυτό που λάβαμε γνώση ήταν όταν διέρρευσαν τα όποια δημοσιεύματα και ήρθα σε επικοινωνία στο πλαίσιο της νομιμότητας με τον εισαγγελέα αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν από τη 17 Νοέμβρη. Τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς αν θέλετε είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι. Ένα από τα κομμάτια που βλέπουμε στα στοιχεία τα οποία μαζεύουμε είναι ότι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, οπότε αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι έχει σπάσει λίγο ο φόβος».

Δείτε ακόμα:  Μάσκα παντού από τα ξημερώματα της Παρασκευής – Τι ισχύει για Μέσα Μεταφοράς και Σούπερ Μάρκετ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News