Γιατί οι γυναίκες παραπονιούνται ότι πονούν περισσότερο από τους άντρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι παράγοντες είναι βιολογικοί, ψυχολογικοί και κοινωνικοί
Οι γυναίκες βιώνουν υψηλότερα επίπεδα πόνου από τους άνδρες. Ο σωματικός πόνος μπορεί να περιλαμβάνει από μια ήπια δυσφορία μέχρι κάτι πολύ πιο έντονο. Μπορεί να είναι οξύς και σύντομος ή να γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα.
Έρευνες δείχνουν πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον πόνο σε σύγκριση με το άλλο φύλο και ειδικοί έρχονται να ξεδιαλύνουν λίγο το τοπίο, απαντώντας πρόσφατα σε μερικές ερωτήσεις του Stylist.
Σύμφωνα με τον διδάκτορα ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Bath, Ed Keough: «Οι γυναίκες βιώνουν περισσότερους πόνους κατά τη διάρκεια της ζωής τους και είναι πιο ευάλωτες στον πόνο, συγκριτικά με τους άνδρες».
Ημικρανίες, στομαχόπονοι, αρθριτικά και πολλά άλλα. Έρευνα του American Society of Plastic Surgeons δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερους «δείκτες» πόνου από τους άνδρες και μεγαλύτερη νευρική πυκνότητα με αποτέλεσμα να βιώνουν οτιδήποτε επίπονο πιο έντονα.
Η προσοχή όμως περιστρέφεται γύρω από το πώς ορίζεται τελικά ο πόνος και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν περισσότερο.
Όπως διαπιστώθηκε, οι παράγοντες είναι βιολογικοί, ψυχολογικοί και κοινωνικοί αλλά σίγουρα χρειάζεται περισσότερη έρευνα πάνω σε αυτό. Αυτό που φαίνεται να μη θέλει περαιτέρω ανάλυση είναι πως οι γυναίκες πηγαίνουν πιο συχνά στον γιατρό για προβλήματα που σχετίζονται με τον πόνο σε σχέση με τους άνδρες, παίρνουν περισσότερα παυσίπονα και υποφέρουν από πιο επώδυνες ασθένειες όπως ημικρανίες και πόνους στη μέση.
Πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα αρκετά πολύπλοκο ζήτημα που θέλει περισσότερη μελέτη και κατανόηση με σκοπό την καταπολέμηση των μύθων που θέλουν τη γυναίκα υπερβολική κάθε φορά που παραπονιέται ότι πονάει περισσότερο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Κατέληξε η γιαγιά του 35χρονου που σκότωσε τη μητέρα του

Newsroom | Pireas News