Επιχειρηματίας φέσωσε με 1 εκατ. ευρώ πελάτες του και έγινε… ιερέας για να χαθούν τα ίχνη του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι υποστήριξε στο θύμα του που τον αναγνώρισε στο Facebook και συναντήθηκαν στο νεκροταφείο Χαλανδρίου
Εφημέριος σε εκκλησία στα Βριλήσια της Αττικής αποκαλύφθηκε πως ήταν επιχειρηματίας από την Πάτρα, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη διακίνηση δερμάτων και ο οποίος ασπάστηκε τα Θεία, μετά το «κανόνι» που βάρεσε, αφήνοντας χρέη περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ προς προμηθευτές και εμπόρους.
Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο άνθρωπος αυτός χειροτονήθηκε ιερέας, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του και να συνεχίσει τη ζωή του, ωστόσο η επιμονή ενός εκ των θυμάτων του, οδήγησε στον εντοπισμό του μέσω του διαδικτύου. Για τον έμπορο υποδημάτων από τη Θεσσαλονίκη που είχε κάνει σκοπό ζωής, να βρει τον άνθρωπο που εν μια νυκτί χάθηκε από προσώπου γης και μαζί του χιλιάδες ευρώ που του όφειλε, η «Ανάσταση» ήρθε, όταν πληκτρολόγησε το όνομα του πρώην επιχειρηματία στο Facebook. Με έκπληξη αναγνώρισε στο πρόσωπο ρασοφόρου, τον άνδρα που έψαχνε για 14 ολόκληρα χρόνια!
«Κάποια στιγμή είχε φθάσει στο σημείο να απειλεί, ότι εάν δεν του στείλουμε εμπορεύματα, θα μας έστελνε πίσω και τα παλιά. Μιλάμε είχε και θράσος…» είπε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, αποκαλύπτοντας πως πλέον, με τη συνδρομή της δικηγόρου του Ανθούλας Ανάσογλου, ο πρώην συνεργάτης του και νυν κληρικός αναγνώρισε το χρέος του και συμφώνησε στην αποπληρωμή του.
«Αρχισε να μου βάζει με τα χίλια ζόρια 200 ευρώ κάθε μήνα, αλλά το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στις 57.000 ευρώ. Είχε ένα μαγαζί με ανδρικά παπούτσια. Εγώ ήμουν από εκείνους που “περιποιήθηκε” καλύτερα. Μέσα σ’ ένα πρωινό ακούσαμε, ότι εξαφανίστηκε έμπορος από την Πάτρα και με τη βοήθεια συγγενούς του έγινε παππάς. Μετά από μερικούς μήνες αντιληφθήκαμε, πως ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργαζόμασταν».
Οπως λέει ο άνδρας αυτός, που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, η συνεργασία με τον πρώην επιχειρηματία της Πάτρας προέκυψε μέσω αντιπροσώπου, ενώ ο ίδιος τον συνάντησε μία και μοναδική φορά. «Κάποια στιγμή είχα έρθει στην Πάτρα με τον πατέρα μου, για να τον γνωρίσω και μου παρουσιάστηκε ως καλός οικογενειάρχης. Πήγαμε με το αυτοκίνητό του στο σχολείο, για να πάρουμε τη μικρή του κόρη. Εχω την υποψία, ότι τα έχουν κάνει “πλακάκια” και με τον αντιπρόσωπο. Δεν είναι απλό το θέμα» υποστηρίζει.
Από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν υπήρξε έρευνα των καταγγελιών, με εκπρόσωπό της ν’ αναφέρει, ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο κι ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας, που να καθιστά κατηγορία εναντίον του».
Η δικηγόρος του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στην εφημερίδα αποκάλυψε, πως πλέον ο Πατρινός ρασοφόρος δεσμεύεται για την καταβολή συγκεκριμένων χρημάτων. «Μιλήσαμε και ξαναμιλήσαμε και κάναμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο αναγνωρίζει ένα πόσο που θα πρέπει να καταβάλλει μηνιαίως. Δεσμεύθηκε με ένα συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους, το οποίο οποιαδήποτε στιγμή δούμε, ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάτι στο όνομά του -λαμβάνει κάποιο μεγαλύτερο ποσό, κληρονομεί κάποια περιουσία κ.λπ.- μπορούμε να προχωρήσουμε και να διαπραγματευτούμε το ποσό που οφείλει στον εντολέα μου» λέει.
Οπως τόνισε η κ. Ανάσογλου «πλέον δείχνει από μόνος του ένα μέγιστο ενδιαφέρον και έχει γίνει πιο συνεπής. Αλλωστε, όταν κάνεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο ανανεώνει ένα χρέος, εάν κάτι συμβεί, ξεκινάς μια αγωγή με τωρινή ημερομηνία, αλλιώς εάν μείνει κάτι στο διηνεκές, είσαι στο κενό και εάν θέλει δεν σε πληρώνει και ποτέ».
Το ραντεβού και η «εξομολόγηση» στο νεκροταφείο
Μετά τον εντοπισμό του κληρικού, πατέρα έξι παιδιών, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο έμπορος από τη Βόρεια Ελλάδα χωρίς να χάσει χρόνο, επικοινώνησε μαζί του και κατόπιν πίεσης κατάφερε να συναντηθούν από κοντά. «Οταν πήγα να τον βρω στην Αθήνα, δεν πίστευα ότι θα ήταν ο ίδιος. Στη φωτογραφία που είδα στο Facebook, νόμιζα πως ήταν ο συγγενής του, που τον βοήθησε να γίνει ιερέας, γιατί όλο κι όλο εγώ μια φορά τον είχα δει» αναφέρει το θύμα, περιγράφοντας τις στιγμές πριν τη συνάντηση.
Το ραντεβού δόθηκε σε κοιμητήριο στο Χαλάνδρι. Οπως είχαν μεταφέρει στην εφημερίδα άνθρωποι του περιβάλλοντος του εμπόρου, μετά την αποκάλυψη του θέματος, εκεί ο ιερέας του «εξομολογήθηκε» πως «επειδή φοράει τα ράσα, αναγκαστικά θα πρέπει να του πει την αλήθεια, ότι είναι αυτός ο άνθρωπος που αναζητά, αλλά είχε προβλήματα, δεν μπορεί να του δώσει όλα τα λεφτά που ζητά, θα του κόψει κάτι από το ποσό και τα επόμενα 10 με 20 χρόνια θα τα δώσει».
Μάλιστα, όπως λέει ο επιχειρηματίας από την Βόρεια Ελλάδα, αρχικά ο κληρικός αρνήθηκε πως υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό, λέγοντάς του: «Εγώ δεν σου πήρα χρήματα». «Λέω “τι πήρες;”. “Εμπορεύματα ήταν” μου είπε και του απάντησα “τα εμπορεύματα πώς γίνονται, δεν είναι χρήματα;”». Ενοχλημένος δε από την επικοινωνία που επεδίωκε το θύμα, δεν δίστασε να τον απειλήσει, πως θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία για «εκβίαση».
Ο ιερέας το 2012 διορίστηκε εφημέριος της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021, οπότε και ανέλαβε προσωρινός εφημέριος σε ενορία στα Βριλήσσια.

Δείτε ακόμα:  «Δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε», λέει αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση σκύλου σε 6χρονη στη Μεσσηνία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News