Το πόρισμα για τον θάνατο της 24χρονης από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο της στη Θεσσαλονίκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ψευδής δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης, η θανάσιμη βλάβη και πώς γλίτωσε από τύχη ο 54χρονος σύντροφός της
Φως στο τι προκάλεσε την ηλεκτροπληξία που οδήγησε στον θάνατο μια 24χρονη στο μπάνιο του σπιτιού που έμενε με τον σύντροφό της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 25 Οκτωβρίου 2023.
Το πόρισμα βγήκε στις 7 Νοεμβρίου και έδειξε, πως είχε καεί το καλώδιο της γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα. Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν, ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ), παρ’ ότι δεν υπήρχε. Ακόμα, η δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης αναφερόταν στα δεδομένα άλλου διαμερίσματος. Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα, από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια, όταν πήγε να την σώσει, θα είχε πεθάνει και εκείνος.
Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης
Την σορό της κοπέλας είχε εντόπισε ο 54χρονος σύντροφος της με τον οποίο συζούσε. Εκείνος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα, για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου, ο 54χρονος είχε κάνει λόγο για σενάριο ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση.
Ο εισαγγελέας είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της 24χρονης, που διέμενε στην περιοχή της Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός της είχε αποδόθηκε σε ηλεκτροπληξία, ενώ η εισαγγελική παραγγελία αναζητούσε τυχόν ποινικές ευθύνες. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής είχε δώσει εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ως προς τα διερευνώμενα αδικήματα, περιέχεται η θανατηφόρα έκθεση, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πράξη (κατά ζωής) προκύψει από την έρευνα. Στην έγγραφη παραγγελία προς την Ασφάλεια είχε ζητηθεί να προσκομιστούν και οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και αυτοψίας.

Δείτε ακόμα:  Βίντεο από τις συλλήψεις και την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News