Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς σε εβραϊκούς στόχους στο κέντρο της Αθήνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) συνέλαβε δυνάμει σχετικών ενταλμάτων συνολικά επτά άτομα, για την -κατά περίπτωση- εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών, που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στις 15-05-2024 σε κατάστημα και ξενοδοχείο και στις 18-06-2024 σε συναγωγή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα προέκυψε ότι 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός, καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2024 προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο. Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, τα ξημερώματα της 18-06-2024 προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας-, στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίχνοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτι και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Σημειώνεται, ότι από τους παραπάνω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Κλέφτες προσποιούνταν τους ηλεκτρολόγους ή συντηρητές ανελκυστήρων κι έμπαιναν σε σπίτια

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News