Έρχεται αφρικανικό «κύμα» ζέστης με 37άρια – Χαλάει πάλι ο καιρός από την Κυριακή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποιες περιοχές της χώρας και πότε ο υδράργυρος θα φθάσει στο «κόκκινο»
Αφρικανικό κύμα ζέστης αναμένεται να «σαρώσει» πολλές περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα, με τον υδράργυρο να φθάνει κατά τόπους και τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Κυριακή αναμένεται να επανέλθει η καιρική αστάθεια με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.
Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη 22 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στο Αιγαίο τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.
Ειδικότερα, το θερμόμετρο θα δείξει «κόκκινο» σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα, Βοιωτία και Θεσσαλία. Στην Αττική το θερμόμετρο θα φθάσει τους 35 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη τους 33, ενώ στους 34 βαθμούς αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στα νησιά. Ίδιες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και το Σάββατο 24 Ιουνίου, με την ζέστη να επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές.
Πάντως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολόγική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από την Κυριακή 25 Ιουνίου ο καιρός ξαναχαλάει, με νεφώσεις, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό και τη Δευτέρα.

Δείτε ακόμα:  Βρέθηκαν βίντεο με 9 κοπέλες στον υπολογιστή του – Είναι ανήσυχος στο κρατητήριο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News