ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Εθελοντική επιστροφή 86 μεταναστών από το Πακιστάν στη χώρα καταγωγής τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
Εθελοντική επιστροφή 86 μεταναστών πακιστανικής υπηκοότητας στη χώρα καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση τσάρτερ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Η επιστροφή οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών και επανένταξης, το οποίο υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σε συνεργασία με την υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ελληνική Αστυνομία. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από ευρωπαϊκά ταμεία (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) και κατά 25% από εθνικά ταμεία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, από την έναρξη του τρέχοντος έργου τον Σεπτέμβρη του 2019, περισσότεροι από 9.020 μετανάστες έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στη χώρα τους, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η χώρα μας ενισχύει τις απελάσεις, εθελοντικές και αναγκαστικές» και έκανε λόγο για «διψήφιο αριθμό αύξησης» των εθελοντικών επιστροφών. Επίσης, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κατέληξε χθες σε συμφωνία με τη Frontex για να ενισχύσει, ακόμη περισσότερο, την οργάνωση και τις υποδομές για τις εθελοντικές επιστροφές.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – «Αύξηση στις ΜΕΘ μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News