Τι συμβαίνει με τα εμβόλια και τα ισχαιμικά επεισόδια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια είναι τα αποτέλεσματα στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό – Η απάντηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας
Η παραφιλολογία καλά κρατεί για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και τις παρενέργειές τους. Το τελευταίο σενάριο έχει να κάνει με πιθανή σύνδεσή τους με ισχαιμικά επεισόδια. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να δίνουν την απάντηση οι ειδικοί, οι γιατροί που ξέρουν τι συμβαίνει και όχι να ακούγεται η άποψη του άσχετου.
Στο πλαίσιο αυτό και για να πάψει η οποιαδήποτε φημολογία που μόνο καλό δεν κάνει και τρομάζει αδίκως τον κόσμο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) δηλώνει ρητά ότι καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. «Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», τονίζει η ΕΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές», καταλήγει η ΕΚΕ.

Δείτε ακόμα:  Καλή εικόνα στην Αργολίδα, σε ύφεση σε Κορινθία και Χαλκίδα

Newsroom | Pireas News