Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα – Πάνω από 100.000 ευρώ το παράνομο οικονομικό τους όφελος
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αθήνας.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 53 ετών, καθώς και δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 70 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2022, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων) σε περιοχές της Αθήνας. Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons ).
Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, οχήματα και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 134,75 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 128,47 γραμμαρίων, 25 ναρκωτικά δισκία, πέντε ζυγαριές ακριβείας, εννέα κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 4.710 ευρώ, 130 λιρών Αγγλίας, 100 δολαρίων Αυστραλίας και 500 λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πλήθος κοσμημάτων που λάμβαναν ως ανταλλάγματα κατά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, κατασχέθηκε και πλαστό δελτίο ταυτότητας ελληνικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 31χρονος αλλοδαπός για να συγκαλύψει την παράνομη διαμονή του στη χώρα. Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Δείτε ακόμα:  Υπολογίστε την ετήσια άδειά σας με ένα κλικ – Τι γίνεται αν δεν την εξαντλήσετε φέτος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News