ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Φούσκα» το θέμα της Απογευματινής με Ραγκούση

«Φούσκα» το θέμα της Απογευματινής με Ραγκούση – Η υπηρεσία εφάρμοσε τον νόμο κατά γράμμα

Uncategorized

Διευθυντής ΟΑΕΔ Πάρου / «Φούσκα» το θέμα με Ραγκούση – Η υπηρεσία εφάρμοσε τον νόμο κατά γράμμα

«Δεν κάναμε χάρη σε κανέναν, δεν ευνοήσαμε κανέναν, κάναμε τη δουλειά μας» ξεκαθαρίζει ο Βαγγέλης Σκαραμαγκάς μιλώντας στο avgi.gr

«Φούσκα» χαρακτηρίζει ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Πάρου Βαγγέλης Σκαραμαγκάς την δήθεν αποκάλυψη της εφημερίδας «Απογευματινή» που αφορά στα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση«Καταλαβαίνω εκλογές έρχονται, καθένας θέλει να κάνει το κομμάτι του, όμως υπάρχουν κάποια όρια και καλό θα είναι να μην τα ξεπερνάμε» τόνισε μιλώντας στο avgi.gr.

Ο κ. Σκαραμαγκάς εξήγησε ότι το μπέρδεμα έγινε από τον όρο πλασματική αναγγελία. «Τι είναι ο όρος; Όταν αιτείται κάποιος στο Ταμείο Ανεργίας για πρώτη φορά, υπάρχει μια αναγκαία και μια ικανή προϋπόθεση. Η αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά τα 2 προηγούμενα 12μηνα να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 80 ημέρες εργασίας. Η ικανή να έχει 100-125 ανάλογα τις διατάξεις» ανέφερε.

 «Εν προκειμένω, εδώ έγιναν 2 αιτήσεις γύρω στις 10-12 Οκτωβρίου – όπως χιλιάδες αιτήσεις στην Πάρο και σε όλα τα νησιά που απολύονται εποχικά – οι οποίες επιδοτήθηκαν όπως όλες οι άλλες. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπήρχε τίποτα περίεργο. Όπως όλες οι άλλες αιτήσεις, έτσι αξιολογήθηκαν και αυτές» σημείωσε.

Ο κ. Σκαραμαγκάς τόνισε ότι η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη για τους νέους επιδοτούμενους, βάσει του σχετικού νόμου, να ορίσει «πλασματικά» την ημέρα απόλυσης μέχρι 60 ημέρες μπροστά προκειμένου να πληρούνται τα 80 ένσημα κατ’ έτος. «Σ’ αυτήν την περίπτωση “πλασματικά”, ενώ ένας άνεργος απολύθηκε στις 12 Οκτωβρίου μπορεί να τον βάλω “πλασματικά” ότι απολύθηκε στις 11 Νοέμβρη» ανέφερε. 

«Ισχύει για όλους η διάταξη εδώ και δεκαετίες, δεν είναι ειδική ρύθμιση, αλλά πρακτική του Οργανισμού. Η εγκύκλιος το λέει ρητά. Δεν είναι στη διακριτική μου ευχέρεια. Αν εγώ δεν το έκανα, θα μπορούσε να έρθει κάποιος και να μου πει ότι αυτό είναι παράνομο. Η Υπηρεσία εφάρμοσε τον νόμο κατά γράμμα» υπογράμμισε.

Δείτε ακόμα:  Γιάννης Ραγκούσης: Απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών στο καλλιτεχνικό σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

«Οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα, νομίζω καταλαβαίνει. Έγινε αυτό που έπρεπε ακριβώς να γίνει. Δεν κάναμε χάρη σε κανέναν, δεν ευνοήσαμε κανέναν, κάναμε τη δουλειά μας. Αν σ’ αυτή τη χώρα κάναμε ο καθένας αυτό που έπρεπε να κάνει, τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα, νομίζω» τόνισε με έμφαση επαναλαμβάνοντας ότι η Υπηρεσία το έκανε απέναντι σε έναν άνεργο που δεν ήξερε καν το όνομά του όχι «στο παιδί του Ραγκούση».

«Δεν έχει να κάνει με ευνοϊκή μεταχείριση. Δεν ξεχωρίσαμε κανέναν, δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει. Είναι πολύ θλιβερό να καθόμαστε να συζητάμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες» κατέληξε ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Πάρου.

Ραγκούσης: Καταπέλτης κατά της «Απογευματινής»-«Βρώμικη και πλαστογραφημένη επίθεση από το σύστημα Μητσοτάκη»

Η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση

«Πρόκειται για μία από τις πιο βρώμικες και πλαστογραφημένες πολιτικές επιθέσεις από το σύστημα Μητσοτάκη σε πολιτικό του αντίπαλο, μέσα από τη σημερινή Απογευματινή.

Αφού εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τα ψέματα για το δάνειο του ΟΕΚ και τα δήθεν ανακριβή Πόθεν Έσχες, σήμερα αποτολμούν το αδιανόητο.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι ως βουλευτής διόρισα ρουσφετολογικά τα παιδιά μου στο δημόσιο. Διότι δεν τα διόρισα.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι σε έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ ή του ΣΕΠΕ – από τους διαρκείς που γίνονται το καλοκαίρι – βρέθηκαν να εργάζονται τα παιδιά μου ανασφάλιστα στην επιχείρησή μου, με σκοπό την εισφοροκλοπή από εμένα σε βάρος του ΕΦΚΑ.

Διότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Αποτολμούν να με κατηγορήσουν για πλασματική, παράνομη πρόσληψη των παιδιών μου στην ατομική μου επιχείρηση.

Αποκορύφωμα της δολιότητάς τους είναι ότι καταφεύγουν σε παραποίηση και πλαστογράφηση του νοήματος εγγράφων ως εξής:

στην 1η και στην 12 σελίδα της εφημερίδας Απογευματινή, εμφανίζουν έγγραφο του ΟΑΕΔ (δεν είναι του ΕΦΚΑ) που έχει υπογραμμισμένο τον όρο «πλασματική αναγγελία», θέλοντας να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ότι αυτό παραπέμπει σε εμένα, σε πλαστή πρόσληψη των παιδιών μου, επομένως και σε δήθεν «απάτη» που ψευδώς ισχυρίζονται στον τίτλο τους, πως έχω διαπράξει.

Αντίθετα, όπως αποδεικνύεται από το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΔ στο govgr που επισυνάπτω, ο όρος «πλασματική αναγγελία σε περίπτωση πρώτης επιδότησης», σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πλαστή ή εικονική πρόσληψη. Έχει εντελώς άλλο νόημα και περιεχόμενο, δεν αφορά εμένα, είναι καθαρά υπηρεσιακός και αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ίδιων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Επιπροσθέτως, για να καταλάβετε πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους, έχουν το θράσος να εμφανίζουν αποφάσεις του ίδιου του Υπουργείου Εργασίας, του έτους 2022, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ, που επικυρώνουν την απόφαση ένταξης των παιδιών μου στην επιδότηση του ΟΑΕΔ και δεν τις απορρίπτουν ως εικονικές.

Και αλήθεια, αν ήταν παράνομες οι προσλήψεις τους, γιατί ο ΟΑΕΔ συνεχίζει και τους παρέχει το επίδομα ανεργίας;

Σε κάθε περίπτωση μαζί με εμένα, το σύστημα Μητσοτάκη κατηγορεί και συκοφαντεί και τις χιλιάδες οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που απασχολούν τα παιδιά τους σε αυτές.

Τολμούν και με κατηγορούν ότι τα 2 παιδιά μου, φοιτητές 25 και 23 ετών, αντί να εργαστούν σεζόν σε άλλες επιχειρήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκαν με πλήρη ασφάλιση στην επιχείρησή μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα για πρώτη φορά από το 2014, να μην απασχοληθώ εγώ με τις πολλαπλές εργασίες που απαιτούνται ανά πάσα στιγμή, καθημερινά, κάθε σεζόν, ώστε να παρέχεται ένα ποιοτικό και υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και σωστά, τα παιδιά μου, επειδή είναι συγγενείς πρώτου βαθμού, δεν θα μπορούσαν να εγγραφούν ως μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, έτσι ώστε εγώ να καταβάλω μόνο το 50% των εργοδοτικών εισφορών, ενώ τα παιδιά μου να απολαμβάνουν τα πλήρη δικαιώματα του ΟΑΕΔ από το ταμείο ανεργίας.

Γι αυτό το λόγο, ως συγγενείς πρώτου βαθμού, υποχρεωτικά από την εργατική νομοθεσία ενεγγράφησαν στον ΕΦΚΑ ως πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι κι εγώ επιβαρύνθηκα με το 100% των εργοδοτικών εισφορών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία και πάλι σωστά, για τη σεζόν 2021, επειδή εργάστηκαν για πρώτη φορά, μολονότι εγώ επιβαρύνθηκα με πλήρεις εργοδοτικές εισφορές, τα παιδιά μου δεν δικαιούνταν και δεν έλαβαν το επίδομα ανεργίας.

Ο δε μισθός τους, που καταχωρήθηκε στα έξοδα της επιχείρησης, ήταν ο ελάχιστος που επιτάσσει ο νόμος κι όχι κάποιος μισθός, σκόπιμα φουσκωμένος για να μειωθούν τεχνητά τα κέρδη, όπως συκοφαντικά αναφέρουν.

Τίποτε και κανείς δεν θα με εμπόδιζε αντί να καταχωρήσω τα παιδιά μου με το βασικό μισθό 713€ που τα καταχώρησα, να τα είχα καταχωρήσει με μισθό, για παράδειγμα, 2.000€ εάν είχα την πρόθεση που συκοφαντικά μου αποδίδουν να φουσκώσω τα έξοδα της ατομικής μου επιχείρησης.

Τους ενημερώνω δε προκαταβολικά ότι για την εφετινή σεζόν θα εργαστεί στην επιχείρησή μου για πρώτη φορά το μικρότερο μου παιδί κι όχι τα δύο μεγαλύτερα όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, επειδή αυτά έκλεισαν ήδη συμφωνία με άλλες εποχικές επιχειρήσεις, λόγω καλύτερων αμοιβών.

Ένα καταληκτικό σχόλιο.

Δεν αισθάνομαι ούτε οργή, ούτε θυμό.

Αηδία και αποτροπιασμό αισθάνομαι για την κατάντια του συστήματος Μητσοτάκη στην οποία οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου.

Κύριε Κουρτάκη σας υπόσχομαι πως θα κουραστείτε να με συναντάτε στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News