Γιατί εφαρμόζονται από 13 Σεπτεμβρίου – 100.000 νέα ραντεβού από Δευτέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετοιμάζεται σχέδιο με μετακινήσεις και μεταθέσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας
Στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που τίθεται σε εφαρμογή από τις 13 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.
Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, «απαιτείται ένας χρόνος προσαρμογής στις νέες συνθήκες από τη μια και είναι ένας ικανός χρόνος για να δούμε τη λειτουργία αυτών των μέτρων ενθάρρυνσης από την άλλη. Όλα αυτά τα μέτρα προωθούν τον εμβολιασμό. Μέχρι τη 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αγορά θα προσαρμοστεί με τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να είναι όλοι έτοιμοι».
Εμβολιασμός: Αυξάνονται τα νέα ραντεβού
Όπως υπογράμμισε, «από τη Δευτέρα έχουμε περίπου 100.000 συμπολίτες μας που έχουν προστεθεί στα έξι εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί. Από τους 100.000, πολλοί προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και μάλιστα αυθημερόν γιατί στις περισσότερες περιοχές της χώρας (το ηλεκτρονικό σύστημα) δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις το ραντεβού σου το πρωί και μετά από λίγες ώρες να εμβολιαστείς. Άρα, από τα χαμηλά νούμερα που βλέπαμε τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου, αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μεγάλη άνοδο γιατί πολλοί συμπολίτες μας, πέρα από τα μέτρα ενθάρρυνσης, επιστρέφουν από τον τόπο των διακοπών. Συναισθάνονται και αυτοί την ανάγκη και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό, βέβαια, δεν αρκεί, γι’ αυτό και προχωράμε και σε νέες ενέργειες».

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι επιβεβλημένο»
Mιλώντας για την στάση της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι «το μέτρο είναι επιβεβλημένο. Όσοι εργάζονται στον κλάδο της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που παρατηρηθούν κάποια προβλήματα σε κάποια νοσοκομεία και δομές υγείας. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να καλύψουμε τα κενά που τυχόν προκύψουν. Από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα συνδικαλιστικά όργανα στις δομές υγείας διακηρύσσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και φαίνεται ότι είναι υπέρ, νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι ακατανόητα και αντιφατικά».
Ετοιμάζεται σχέδιο με μετακινήσεις και μεταθέσεις
Όπως διευκρίνισε, ήδη εκπονείται ένα σχέδιο με μετακινήσεις και μεταθέσεις και θα επιστρατευθεί το μέτρο των τρίμηνων συμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας. «Έχουμε μια καλή εικόνα για όλες τις περιοχές. Ακόμα και τώρα, αν κάποιος υγειονομικός μπει στην πλατφόρμα μπορεί να εμβολιαστεί εντός της ημέρας».
Μιλώντας για το ποσοστό εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Κοντογεώργης αποκάλυψε ότι είναι άνω του 85%. «Ανά υγειονομική περιφέρεια και νομούς παρατηρούνται κάποιες διακυμάνσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το όποιο θέμα μπορεί να εμφανιστεί είναι διαχειρίσιμο και αντιμετωπίσιμο».
Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να πει, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και στα ιδιωτικά ιατρικά ώστε να εντοπιστούν όλοι όσοι υποχρεούνται να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει.

Δείτε ακόμα:  Παραδόθηκε και ομολόγησε ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στον Αξό Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News