ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Γιατί ο πλοίαρχος δεν σταμάτησε το πλοίο όταν έσπρωξαν τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα – Τι απαντά ο δικηγόρος του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Είδα άνθρωπο να πέφτει» έγραψε στο ημερολόγιο το μοιραίο εκείνο βράδυ
«Άκουσα τον ύπαρχο να φωνάζει ”Κάπτεν” μέσω VHF, κοιτάζοντας στην κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη» φέρεται να είχε γράψει στο ημερολόγιο της γέφυρας στις 21:14 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου ο ίδιος ο πλοίαρχος του Blue Horizon.
Γιατί όμως δεν σταμάτησε; Αυτό το είναι κρίσιμο ερώτημα καθώς στον 50χρονο πλοίαρχο, πατέρα δύο παιδιών, αποδίδεται ότι «δεν διέκοψε τη διαδικασία του απόπλου προκειμένου να ενεργήσει άμεσα για τη διάσωση του Αντώνη, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα από τον καταπέλτη συνεπεία συνεχόμενων σε βάρος του ωθήσεων από τον ύπαρχο».
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργο Κοκοσάλη μιλώντας στο cretalive.gr υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει:
«-1ον γιατί δεν προβλέπεται από το λεγόμενο μνημόνιο ενεργειών διότι αν σταματούσε, το πλοίο θα ήταν ακυβέρνητο με μεγάλο κίνδυνο όσων επέβαιναν, επιβατών και πληρώματος, των ελλιμενισμένων πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά. Θα μπορούσε να πέσει στον λιμενοβραχιόνα, θα μπορούσε να πέσει στον ντόκο και να συνθλίψει τον Αντώνη.
2ον δεν του δόθηκε εντολή να σταματήσει από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, όπως ανάλογη εντολή του δόθηκε τόσο στις 21:42 που του ζητήθηκε να διακόψει τον πλου και να περιμένει νεότερες οδηγίες, όσο και στις 22:00 οπότε και διατάχθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.
3ον για τους προαναφερόμενους λόγους το Κέντρο Ελέγχου του έδωσε εντολή να εξέλθει από το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστη ταχύτητα πηδαλίου».
«Κατά συνέπεια, ο εντολέας μου, ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου», τόνισε ο κ. Κοκοσάλης.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News